Ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή βρέθηκε η 47χρονη Ευαγγελία Σαμιώτου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε βάρος του 50χρονου Νίκου Κομπόγιωργα, το απόγευμα της Δευτέρας, μέσα στο διαμέρισμά του στο Μοσχάτο.

Η 47χρονη αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται πως ουσιαστικά υποβοήθησε τον αδικοχαμένο πατέρα δύο παιδιών προκειμένου να αυτοκτονήσει. Θυμίζουμε πως ο 50χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος με τη ζώνη του σε μονόζυγο που ήταν στηριγμένο στην κάσα της κρεβατοκάμαρας του σπιτιού του, ενώ η 47χρονη ήταν εκείνη που ουσιαστικά υποδέχτηκε τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα για βοήθεια από τους γείτονες.

Όπως αναφέρει η δικηγόρος της, Κατερίνα Τσιώνα, η εντολέας της προτίθεται να αρνηθεί πλήρως τις κατηγορίες περί ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αλλά να παραδεχτεί πως βοήθησε τον 50χρονο να αυτοκτονήσει. Αυτό όμως που πρόκειται να παίξει καθοριστικό ρόλο είναι το γεγονός πως υπάρχουν δύο βίντεο που απεικονίζουν συγκεκριμένα πράγματα από τη μοιραία συνάντηση.

Η κ. Τσιώνα δεν ήθελε να αναφερθεί στο πλήρες περιεχόμενο των βίντεο. Ωστόσο, αρκέστηκε να πει πως το ένα από τα δύο είναι τραβηγμένο από την ίδια τη 47χρονη και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως το εντόπισαν οι Αρχές στη συσκευή του τηλεφώνου της κατηγορούμενης. Αστυνομικές πηγές, πάντως, αναφέρουν πως σε κανένα από τα δύο βίντεο δεν αποτυπώνεται η στιγμή του χαμού του 50χρονου, ωστόσο έχουν εντυπωθεί κάποιες στιγμές έντασης μεταξύ των δύο ανθρώπων, αλλά και μία προσπάθεια απόσπασης ομολογίας από την πλευρά του 50χρονου σχετικά με την εξαφάνιση των χρημάτων που διαχειριζόταν.

Τα δέκα κατάγματα στα πλευρά δεξιά και αριστερά

Πλήρως διαφωτιστικές είναι οι πληροφορίες οι οποίες προκύπτουν από την ιατροδικαστική εξέταση, όπως αυτή διενεργήθηκε από τον επιστήμονα Γιώργο Ντιλέρνια. Ο ιατροδικαστής μετά βεβαιότητας υπογραμμίζει πως αιτία θανάτου του 50χρονου Νίκου Κομπόγιωργα είναι ο απαγχονισμός διά βρόχου. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο ιατροδικαστής κατά τις δηλώσεις του σε διάφορα Μέσα δεν αναφέρθηκε σε τραύμα από κορδόνι, το οποίο περιγράφεται ως μέσο απόπειρας ανθρωποκτονίας από μέρους της 47χρονης Ευαγγελίας Σαμιώτου, πριν ο 50χρονος οδηγηθεί κάτω από το μονόζυγο στην κρεβατοκάμαρά του και κρεμαστεί με μία ζώνη.

Από εκεί και πέρα, πολύ σημαντικά είναι τα ευρήματα του ιατροδικαστή, τα οποία όμως προκαλούν συγκεκριμένα ερωτήματα. Όπως, για παράδειγμα, τα 10 κατάγματα στα πλευρά τόσο δεξιά όσο και αριστερά. Σύμφωνα με τον επιστήμονα, τα τραύματα αυτά έχουν προκληθεί μέσα στις προηγούμενες 48 ώρες από την ημέρα του μοιραίου. Συνεπώς προκαλεί απορία πώς είναι δυνατόν το θύμα να κρέμασε τη ζώνη του στο μονόζυγο έχοντας τόσα τραύματα. Σημειώνεται επίσης πως το θύμα είχε ύψος μεταξύ 1,60 με 1,62. Παρά το βραχύ ανάστημά του, από τη νεκροψία προκύπτει πως μπορεί μεν να αιωρούνταν, αλλά μέρος του πέλματος του ενός ποδιού πατούσε στο πάτωμα του σπιτιού.

Παράλληλα ο ιατροδικαστής διαπίστωσε εκχύμωση στον βραχίονα, είχε μελανιά στο αριστερό χέρι, ενώ διαπίστωσε από χτυπήματα στον θώρακα πως το θύμα είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού και πριν από 15 ημέρες. Όλα τα παραπάνω φαίνεται να επιβεβαιώνουν πως τόσο το περασμένο Σάββατο όσο και τις προηγούμενες ημέρες ο 50χρονος είχε πέσει θύμα απανωτών ξυλοδαρμών. Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που λογικά θα ρίξουν κι άλλο φως στην υπόθεση.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 19/1