Μια συγκλονιστική αποκάλυψη για νέα υπόθεση απάτης από γιατρό ήρθε στο φως της δημοσιότητας και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τουλάχιστον 5 με 6 άτομα έχασαν τη ζωή τους γιατί εγκατέλειψαν ύστερα από προτροπή του εν λόγω γιατρού τη θεραπεία τους και κατέληξαν πιθανόν πρόωρα.

Την υπόθεση αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία πολυετή έρευνα της Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης, που ανακάλυψε τη δραστηριότητα φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα που προσέγγιζε πολλά άτομα που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και από άλλα νευρολογικής φύσεως νοσήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φυσικοθεραπευτής από την Αθήνα προσέγγιζε τα θύματα υποσχόμενος μια πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, ώστε να θεραπευτούν πλήρως.

Οι ασθενείς φαίνεται να πλήρωναν 15 με 20 χιλιάδες ευρώ την κάθε ένεση και πληροφορίες κάνουν λόγο να υπήρχαν ασθενείς που πλήρωσαν μέχρι και 150-200 χιλιάδες ευρώ για την κάθε ένεση.

Τα θύματα του «ψευτογιατρού» εντοπίζονται σε όλη την επικράτεια, καθώς είναι από την Αθήνα, τη Χίο, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας.

Στη συνέχεια ο φυσιοθεραπευτής τους οδηγούσε σε γιατρό στη Στουτγκάρδη, ο οποίος πιθανώς ήταν σε συνεννόηση, και διαβεβαίωνε τα θύματα ότι όλα βαίνουν καλώς με την αγωγή.

Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους πέντε με έξι άτομα και διαπιστώθηκε από την πολύμηνη έρευνα των Αρχών ότι τα φιαλίδια που περιείχαν υποτίθεται τα βλαστοκύτταρα είχαν νερό.