Tις στιγμές τρόμου που φέρεται να έζησε μια 12χρονη στην Ιεράπετρα της Κρήτης, περιέγραψε η μητέρα του κοριτσιού που καταγγέλλει πως έπεσε θύμα πολλαπλών βιασμών από τέσσερις ανηλίκους.

Η μητέρα της μαθήτριας που είναι εκπαιδευτικός καταγγέλλει στο Star τον εφιάλτη της κόρης της, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020, όταν κακοποιήθηκε σεξουαλικά έναν 15χρονο τότε μαθητή Α’ Λυκείου.

«Την κάλεσε να μιλήσουν σε ένα γιαπί, σε μία οικοδομή κοντά στο σχολείο της κόρης μου. Ακολούθησε η κόρη μου, αυτός όμως είχε παρέα γύρω στα 10 με 15 άτομα παιδιά συνομήλικα, οι οποίοι παρέμειναν στον ίδιο χώρο. Εκεί έγινε ο πρώτος βιασμός της κόρης μου», περιέγραψε η μητέρα.

Το ίδιο καλοκαίρι το παιδί πήγε σε πάρτι γενεθλίων ενός 15χρονου. Εκεί βιάστηκε, όπως καταγγέλλει η μητέρα, στην τουαλέτα διαδοχικά από τρεις ανήλικους, με πρόσχημα το γνωστό παιχνίδι «θάρρος ή αλήθεια».

«Η δοκιμασία σε περίπτωση που έχανε το κορίτσι, ήταν είτε να πιει ένα ολόκληρο ποτήρι από αλκοολούχο ποτό, είτε να πιει ένα κρεμοσάπουνο ή να προβεί σε μία σεξουαλική πράξη. Κι αυτό που ακολούθησε ήταν να βιαστεί από τους τρεις τους διαδοχικά. Ξυλοδαρμός πρώτα και ακολουθούσε βιασμός» ήταν η ανατριχιαστική περιγραφή της μητέρας.

Από τότε το άτυχο κορίτσι άρχισε ξαφνικά να κλείνεται στον εαυτό του και να διαταράσσεται σοβαρά ο ψυχισμός του. Χρειάστηκε ακόμα να νοσηλευτεί και να ακολουθήσει βαριά φαρμακευτική αγωγή.

«Σπάστε τη σιωπή...» και για τους γονείς το μήνυμα είναι να είναι δίπλα κι όχι απέναντι από τα παιδιά τους. Δυστυχώς ο βιασμός είναι ένα από τα βίαια εγκλήματα και αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στη ψυχή ενός θύματος, είπε η ψυχολόγος Αναστασία Μοσχονά.