Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του νέου ψευτογιατρού που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

«Αυτό που ζητάω είναι δικαίωση στη μνήμη του», σημειώνει χαρακτηριστικά ο αδελφός του θύματος του ψευτογιατρού που έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2020, μετά από «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων.

Ο ψευτογιατρός τους αποσπούσε μεγάλο χρηματικό ποσό, «πουλώντας» τους ψεύτικες ελπίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο αδελφός του 53χρονου θύματος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατήγγειλε στην αστυνομία τον «ψευτογιατρό», μετά τον θάνατο του αδελφού του και με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η μεγάλη έρευνα από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, αναφέρει ότι αυτό που ζητάει είναι «δικαίωση στο όνομα και την μνήμη του αδελφού μου» και πως «θα ακουστούν όλα εκεί που πρέπει και θα βγουν όλα στη δημοσιότητα αλλά την ώρα που πρέπει».

Επίσης, ο ίδιος υπογράμμισε ότι σχηματίζεται δικογραφία για την υπόθεση και πως ήδη βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον αδελφό του θύματος, ο ψευτογιατρός κατάφερε να τους αποσπάσει συνολικά 65.000 ευρώ σε δύο δόσεις.

Σε ερώτηση για το πώς αισθάνθηκε όταν αντιλήφθηκαν ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα του «ψευτογιατρού», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το prothema.gr: «Πώς θέλετε να αισθανθεί ένας άνθρωπος που χάνει τον αδελφό του και τον εκμεταλλεύεται κάποιος πάνω στον πόνο και την ανάγκη του, καθώς δεν υπήρχε ιατρική θεραπεία για τη συγκεκριμένη νόσο».

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του ψευτογιατρού που υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και κατάφερνε να τους πάρει τεράστια χρηματικά πόσα, ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ’ εξακολούθηση τόσο στον φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα, ο οποίος προσποιούνταν τον νευρολόγο όσο και βάρος του Γερμανού γιατρού που φέρεται να συνεργάζονταν.

*Πηγή: protothema.gr