Μια νέα αεροπορική σύνδεση εγκαινιάζει η Volotea Airlines, με πτήσεις ανάμεσα σε Καλαμάτα και Nantes, από τις 30 Μαΐου.

Δημοσίευμα της Γαλλικής «Figaro», με υπογραφή Laurène Trillard και τίτλο «Αεροδρόμιο της Νάντης: μια αεροπορική εταιρεία προσφέρει έναν νέο αποκλειστικό προορισμό στην Ελλάδα» σημειώνει ότι η αεροπορική εταιρεία Volotea θα εξυπηρετεί κάθε Τρίτη σύνδεση από το αεροδρόμιο της Νάντης με προορισμό την παραθαλάσσια πόλη της Καλαμάτας, στην Ελλάδα.

Η εταιρεία συνδέει ήδη τη γαλλική πόλη Νάντη με έντεκα χώρες: Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία, Αυστρία, Τσεχία, Πορτογαλία, Δανία, Βουλγαρία, Γαλλία και Μαρόκο.

Επισημαίνεται ότι από τον Δεκέμβριο η ισπανική εταιρεία είχε ήδη ανακοινώσει τη δημιουργία μιας γραμμής Νάντης- Ρόδου, κάθε Σάββατο, από τον Απρίλιο. 

Η δημιουργία νέων αεροπορικών διασυνδέσεων συνδέεται άμεσα με την έκρηξη που έχει σημειωθεί στον τομέα του τουρισμού την τελευταία διετία, μετά την πανδημία του κορονοϊού. Η Ελλάδα ισχυροποιεί τη θέση της μεταξύ των κορυφαίων προορισμών παγκοσμίως στις προτιμήσεις των μεγάλων ευρωπαϊκών, και όχι μόνο, αγορών.

Το τελευταίο έτος κατεγράφη στη χώρα μας ένας από τους ταχύτερους ρυθμούς ανάκαμψης στη μετά την πανδημία εποχή και η δημοφιλία της εμφανίζεται να έχει εδραιωθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα διεθνώς.