Την εκτίμηση πως υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να έχουν πέσει θύματα τουλάχιστον 40 άτομα φέρνουν στο τραπέζι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση του νέου ψευτογιατρού.

Εκτιμούν πως η δημοσιοποίηση των στοιχείων του, όπως αυτή προέκυψε κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, θα βοηθήσει τις έρευνες των Αρχών, ενώ θα δώσει θάρρος και σε όλους εκείνους που έπεσαν θύμα αυτής της απάτης να μοιραστούν την ιστορία τους. Επ’ αυτού, το περασμένο Σάββατο, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του γιατρού, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως σε βάρος του 66χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων που έχουν τελεστεί από το 2009.

Σημειώνουμε πως σύμφωνα με τα όσα έχει μοιραστεί η Αστυνομία, τουλάχιστον 5 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ακολουθώντας τις περιβόητες θεραπείες με βλαστοκύτταρα, ενώ υπάρχουν εν τω συνόλω 15 καταγγελίες τόσο για οικονομική εξαπάτηση όσο και για το γεγονός πως έλαβαν ψευδείς υποσχέσεις για την ίαση των αγαπημένων τους προσώπων.

Οι διώξεις αφορούν:

  • Απάτη κατ’ εξακολούθηση
  • Ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού
  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού
  • Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή από κοινού
  • Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Τα επίσημα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα αφορούν τον Διονύσιο Τριανταφύλλου, του Επαμεινώνδα και της Αικατερίνης, γεν. 24-09-1957, στην Αθήνα. Όπως σημειώνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία γίνονται γνωστά για την προστασία της κοινωνίας αλλά και την αναζήτηση πολιτών που ενδεχομένως να έχουν εξαπατηθεί. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες καλούνται να επικοινωνήσουν στο 2310-388370, 2310-388375, 2310-388424 και 2310-388425 των ειδικών τμημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζονται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

«Χείμαρρος» ο Αλέξης Κούγιας

Είναι αλήθεια πως η δημοσιοποίηση των στοιχείων του επονομαζόμενου ψευτογιατρού ήταν απρόσμενη. Κατά τη συνήθη τακτική, προηγείται η σύλληψη και έπειτα ακολουθεί η εισαγγελική διάταξη, ωστόσο μέχρι στιγμής ο Διονύσης Τριανταφύλλου δεν κρατείται. Χθεσινοβραδινές πληροφορίες τόνιζαν πως οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές αναμένονταν να εκδώσουν άμεσα το ένταλμα σύλληψης. Λέγεται πως μέσα στην ημέρα θα εκτελεστεί η αντίστοιχη εντολή, ωστόσο ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, με μία μακροσκελέστατη ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει πως ο φυσικοθεραπευτής στο επάγγελμα θα προχωρήσει

σε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των Αρχών. Αφού ενημέρωσε πως διαμέσου γνωστού του επικοινώνησε με τον 66χρονο, περιέγραψε τη διαδικασία που θα ακολουθήσει για να αποφασίσει αν θα αναλάβει την υπόθεσή του: «Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε μέχρι τώρα μόνο την κατάθεση προσφυγής κατά της διατάξεως της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία επέτρεπε, κατά τη νομική μας άποψη απαραδέκτως νομικά και ουσιαστικά, τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του και των στοιχείων της ταυτότητός του», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ αφού περιέγραψε την πορεία 66χρονου ως αθλίατρου, στηλίτευσε την πρακτική της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας διαπομπεύεται ο υποψήφιος εντολέας του. Σημειώνει δε, σε αντίθεση με την επίσημη εισαγγελική διάταξη, πως δεν έχει ασκηθεί η παραμικρή δίωξη σε βάρος του Διονύση Τριανταφύλλου,

Παρέμβαση από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Στο μεταξύ, παρέμβαση στην πολύκροτη και περίπλοκη αυτή υπόθεση έκανε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος (ΑΚΝΕΕΔ), επίτιμος αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Από τα στοιχεία που έχουν βρεθεί στα χέρια του, εκτιμάται πως υπάρχουν βάσιμες υποψίες για την υπεξαίρεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αλλά και τη νομιμοποίησή τους.

Ζητείται μάλιστα να ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμού του 66χρονου, έτσι ώστε να διαπιστωθεί πού βρίσκονται τα χρήματα. Άλλωστε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, οι φερόμενες ως «θαυματουργές» ενέσεις από βλαστοκύτταρα κόστιζαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Υπάρχουν αναφορές που τονίζουν πως μία «θεραπεία» κόστιζε ακόμη και 30.000 ευρώ, ενώ υπερκοστολογούνταν συμβατικά σκευάσματα αξίας λίγων ευρώ, για τα οποία ο 66χρονος φέρεται να λάμβανε μερικές εκατοντάδες. Σε αντίθεση βεβαίως με τις εκτιμήσεις του κ. Βουρλιώτη αλλά και τις μαρτυρίες των καταγγελλόντων, ο Αλέξης Κούγιας σημείωνε το Σάββατο σε ανακοίνωσή του πως: «Αυτός ο άνθρωπος έχει σταματήσει να εργάζεται εδώ και χρόνια, είναι καρκινοπαθής εδώ και έξι χρόνια. Είναι πάμπτωχος στην κυριολεξία. Επισκέφτηκα το σπίτι του, είναι 100 τ.μ., είναι ένα χαμόσπιτο. Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις», περιέγραψε ο γνωστός ποινικολόγος, αποκαλύπτοντας παράλληλα την πάθηση από την οποία φέρεται να υποφέρει ο 66χρονος.

Πήγαινε σε συγκεκριμένους ναούς στο Λαύριο

Την ίδια στιγμή πάντως, πληροφορίες από εκκλησιαστικούς κύκλους ανέφεραν πως ο 66χρονος είχε διαμορφώσει προφίλ θρησκευόμενου προσώπου και εμφανιζόταν συχνά σε εκκλησία του Λαυρίου. Αυτές τις πληροφορίες επικαλείται το Ekklisiaonline.gr, καθώς οι μαρτυρίες αφήνουν να εννοηθεί πως ο ψευτογιατρός εμφανιζόταν σε συγκεκριμένους ναούς προκειμένου να προσελκύσει νέα θύματα. Παρουσιαζόταν ως γιατρός, είχε γοητευτικό προφίλ και μιλούσε πάντοτε επιστημονικά. Όσοι τον μάθαιναν τον χαιρετούσαν προσφωνώντας τον «γιατρό». Διέδιδε πως ασχολούνταν με βλαστοκύτταρα και είχε ζητήσει από ιερέα 5.000 ευρώ για να βοηθήσει το γιο του, που ήταν ολυμπιονίκης αλλά είχε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η τελευταία του παρουσία σε συγκεκριμένη εκκλησία στο Λαύριο χρονολογείται στα τέλη Νοεμβρίου του 2022. Μάλιστα σημείωνε τη βαθιά του πίστη, καθώς στο παρελθόν είχε καρκίνο στο παχύ έντερο και επικαλούμενος κάποιον άγιο, υποστήριζε πως τον έσωσε από θαύμα.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 23/1