Ο Διονύσης Τριανταφύλλου, ο φυσιοθεραπευτής που φέρεται να συστηνόταν ως γιατρός εξειδικευμένος σε νευρολογικές παθήσεις, σύμφωνα με τις Αρχές, είναι υπαίτιος για τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων. Θεωρούν ότι τα θύματά του είναι πολύ περισσότερα από τα 15 που τον έχουν ήδη καταγγείλει και αυτός ήταν και ο λόγος που ο εισαγγελέας έδωσε τα στοιχεία του στη δημοσιότητα.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν το 2016 η μητέρα μιας κοπέλας που είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας πήγε στην Αστυνομία. Ισχυρίζεται ότι ο 66χρονος την εξαπάτησε. Της απέσπασε 135 χιλιάδες ευρώ για τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα, υποσχόμενος ότι η κόρη της θα γίνει απολύτως καλά.

Η γυναίκα αυτή πήρε το παιδί της, πήγαν στη Γερμανία, γνώρισαν εκεί και τον Γερμανό φερόμενο συνεργό του 66χρονου και ξεκίνησαν τις δήθεν θεραπείες. Όμως, το νεαρό κορίτσι, όσο περνούσε ο καιρός, χειροτέρευε αντί να καλυτερεύει.

«Της έδωσαν βλαστοκύτταρα, αλλά γινόταν χειρότερα. Πόναγε πολύ και κοιμόταν πάνω από 20 ώρες», δήλωσε η μητέρα του θύματος.

Από την άλλη, η γυναίκα, η οποία τους είχε φέρει σε επαφή με τον 66χρονο Διονύση Τριανταφύλλου, επιμένει ακόμα και σήμερα ότι η θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα ήταν αυτή που τη βοήθησε να αντιμετωπίσει τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Είχαν ήδη περάσει 7 μήνες. Με το παιδί να έχει διακόψει τα φάρμακα και τη θεραπεία που της είχαν συστήσει οι γιατροί και να ακολουθεί μόνο όσα της έλεγε ο 66χρονος. Η κατάσταση, όμως, είχε φτάσει στο απροχώρητο. Όταν η μητέρα ζήτησε τον λόγο από τον φερόμενο νευρολόγο και τελικά τα λεφτά της πίσω, εκείνος, σύμφωνα με την καταγγελία της, άρχισε τις απειλές.

Στη συνέχεια ο γιατρός έστειλε εξώδικα και στη μητέρα αλλά και στην κόρη της.

Η γυναίκα αυτή είναι η πρώτη που κατέθεσε μήνυση σε βάρος του για απάτη τον Απρίλιο του 2016. Ο 66χρονος πέρασε από εισαγγελέα και ανακριτή και έλαβε τους περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση. Μια υπόθεση η οποία ακόμα, όμως, εκκρεμεί, εξαιτίας της πανδημίας αλλά και επιπλέον αναβολών, οι οποίες ζητήθηκαν από την πλευρά της υπεράσπισης του φυσιοθεραπευτή.

Έτσι, μέχρι στιγμής, ο 66χρονος είναι ελεύθερος, στο σπίτι του, αναμένοντας τις νέες αποφάσεις των δικαστικών Αρχών, μετά τις νέες σε βάρος του κατηγορίες, με βασικότερη αυτήν της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τους λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία του 66χρονου για τυχόν εντοπισμό μαύρου χρήματος. Εάν κάτι τέτοιο διαπιστωθεί, τότε τα πάντα θα δεσμευτούν.

Ο… Denis, όπως αποκαλούσαν τον Διονύση Τριανταφύλλου στη Γερμανία, έλεγε ότι ο Γερμανός συνεργάτης του, μεταξύ άλλων, έκανε παρόμοιες θεραπείες ακόμη και στη… βασίλισσα της Αγγλίας, αλλά και σε σταρ του Χόλιγουντ. Ο συγκεκριμένος, 72χρονος σήμερα, Γερμανός, φερόμενος ως συνεργός του Έλληνα κατηγορούμενου, μένει πλέον μόνιμα στη Νότια Αφρική, σε ιδιόκτητο κτήμα στο Κέιπ Τάουν και φέρεται να ελέγχεται κι εκείνος για την εμπλοκή του στην υπόθεση.