Φάρσα αποδείχθηκε ότι ήταν τα e-mails για τοποθέτηση βόμβας που εστάλησαν το πρωί στο «Ελ. Βενιζέλος» και σε έξι νοσοκομεία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα e-mails στάλθηκαν, εκτός από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στα νοσοκομεία Παμμακάριστος, Γ. Γεννηματάς, Τζάνειο, Παίδων, Ευαγγελισμός και Ερρίκος Ντυνάν.

Σε όλους τους χώρους πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, αλλά δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, τα e-mails είχαν εξτρεμιστικό περιεχόμενο με αναφορές στο Ισλάμ και ο αποστολέας τους χρησιμοποίησε φράσεις όπως «θα ανατινάξουμε τα πάντα» και «θα χυθεί αίμα».

«Κίτρινη» απειλή

Η απειλή κρίθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ως «κίτρινη», όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, και γι' αυτό υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση, με αστυνομικούς, άνδρες των ΤΕΕΜ και ειδικά εκπαιδευμένους στον εντοπισμό εκρηκτικών σκύλους να συμμετέχουν στις έρευνες και στα επτά κτίρια.


Θα εντοπίσουν τον κοινό αποστολέα

Η εκτίμηση των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που χειρίζονται την υπόθεση είναι ότι θα καταφέρουν να εντοπίσουν τον κοινό αποστολέα των e-mails που αναστάτωσαν τόσο το αεροδρόμιο όσο και τα νοσοκομεία, όπου ασθενείς χρειάστηκε να βγουν από τα δωμάτιά τους προκειμένου να διεξαχθούν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.