«Χείμαρρος» από μαρτυρίες, αναφορές και στοιχεία έχει πλημμυρίσει την επικαιρότητα όσον αφορά τον Διονύση Τριανταφύλλου.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η δράση του 66χρονου διωκόμενου, καθώς ακόμα δεν έχει συλληφθεί, είχε ξεκινήσει εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια. Φέρεται να έχει παραπλανήσει δεκάδες ασθενείς και συγγενείς αυτών, ενώ χρησιμοποιούσε κάθε πιθανή περίπλοκη πληροφορία προκειμένου να εξαπατήσει τα θύματά του.

Το σημειωματάριο

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται σημειωματάριο του ίδιου του φυσιοθεραπευτή, ο οποίος κρατούσε σημειώσεις για τις «θεραπείες» που πρότεινε σε καθέναν από τους ασθενείς που κατέφευγαν σε αυτόν. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ακόμα δύο μάρτυρες έχουν παρουσιαστεί στον ανακριτή, συμπληρωματικά στις 15 υποθέσεις που είναι ανοικτές έως τώρα.

Ταυτόχρονα προέκυψαν πληροφορίες σχετικά με ειδικές θεραπείες δήθεν από βλαστοκύτταρα αλόγου, μία θεραπεία την οποία ο ψευτογιατρός διαφήμιζε πως είχε χορηγήσει στην Αγάπη Πολίτη! Σε άλλη περίπτωση, ισχυριζόταν πως τα βλαστοκύτταρα προέρχονται από τον πλακούντα εγκύων που έχαναν τα παιδιά τους σε κλινική της Αυστρίας.

Για πλουτισμό

Είναι σαφές, πάντως, πως ο απώτερος σκοπός ήταν ο πλουτισμός. Γι’ αυτό και στις περισσότερες περιπτώσεις ζητούσε να γνωρίζει την περιουσιακή κατάσταση των πελατών-ασθενών. Μάλιστα, είχε προτείνει να μετατρέψουν τα χρήματα που θα του δώσουν σε χρυσό στην Ελβετία. Σε άλλη περίπτωση, μιλώντας με συγγενή ασθενούς πριν δεχτεί να την αναλάβει, ρώτησε κυνικά: «Λεφτά έχει;». Είναι ενδεικτικό ότι ο 66χρονος είχε καταφέρει να αποσπάσει 200.000 ευρώ από μία μόνο ασθενή του μέσα σε δύο χρόνια, από το 2012 έως το 2014.

Από το 2006

Μέσα σε όλα, έρχονται και τα βίντεο-ντοκουμέντα της εκπομπής «Live News» του Mega, από την εποχή που ο Νίκος Ευαγγελάτος παρουσίαζε την εκπομπή «Αποδείξεις». Πίσω στο 2006 ο ψευτογιατρός απεικονίζεται να υπόσχεται την ίαση ακόμα και του αυτισμού, μέσω του πλακούντα από τη γέννηση του αδελφού του παιδιού-θύματος. Σε άλλη συζήτηση αποτυπώνεται το αίτημα του «γιατρού» για την καταβολή 45.000 ευρώ για μία ετήσια «θεραπεία», ενώ μιλά για ένα «θαύμα», όπου ένας νεαρός ασθενής του με προχωρημένη σκλήρυνση κατά πλάκας έφτασε να αρχίσει να οδηγάει.

Ο φερόμενος ως συνεργός

Στις κουβέντες του αναφέρεται και ο φερόμενος ως συνεργός του, ο Γερμανός πρώην γενικός γιατρός δρ Φρίνγκεστερν, ο οποίος μέχρι πριν από μερικά χρόνια εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική στη Στουτγκάρδη, ενώ τώρα φαίνεται να απολαμβάνει μία ήσυχη ζωή σε φάρμα στη Νότια Αφρική. Ο συγκεκριμένος πάντως σε παρελθούσα επικοινωνία με ασθενείς-θύματα είχε απολογηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την αποτυχία της «θεραπείας», προτρέποντας όμως τους ενδιαφερόμενους να «ψαχτούν» για αλουμίνιο στην ατμόσφαιρα, καθώς είναι αυτό που μπλόκαρε την περίφημη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα On Time.