Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά)
Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά) Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
mikrimelina
Ελλάδα

Μικρή Μελίνα: «Ποινικά ζωντανή» η υπόθεση - Στις 15 Φεβρουαρίου στον Άρειο Πάγο η εκδίκαση

Η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί στο πρωτόδικο δικαστήριο

Η υπόθεση της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο παραμένει ποινικά «ζωντανή» ύστερα από παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και η εκδίκασή της προσδιορίστηκε για τις 15 Φεβρουαρίου. 

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος κίνησε τις διαδικασίες για πιθανή αναίρεση της απόφασης με την οποία τον περασμένο Νοέμβριο διαφαινόταν ότι έκλεινε οριστικά σε ποινικό επίπεδο.
Ειδικότερα, στις 25 Νοεμβρίου επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων η υπόθεση για τις συνθήκες θανάτου της 4χρονης Μελίνας, ύστερα από επέμβαση για «κρεατάκια» στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2015.

Υπενθυμίζεται πως η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί στο πρωτόδικο δικαστήριο, όμως ο εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης και έτσι η υπόθεση θα δικαζόταν ξανά.

Ωστόσο, πριν καλά καλά ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης έκανε δεκτή την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης της αναισθησιολόγου, Αλεξάνδρας Σπανάκη και Γιώργου Στειακάκη, με την οποία ζητούσαν να απορριφθεί η έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης της γιατρού.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιστότοπος cretalive.gr, η υπεράσπιση ζήτησε να μην προχωρήσει η διαδικασία, κρίνοντας ότι η έφεση του εισαγγελέα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που ορίζει ρητώς ο νόμος για εμπεριστατωμένη και απόλυτα αιτιολογημένη έφεση. Η εισαγγελέας της έδρας απέρριψε την ένσταση της υπεράσπισης, όμως το δικαστήριο την έκανε δεκτή και έτσι η υπόθεση έκλεισε πριν ξεκινήσει. Η εξέλιξη αυτή ήταν ένα σοκ για την οικογένεια που αποχώρησε πικραμένη από τα δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι δεν τηρήθηκαν καν τα προσχήματα.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε να αποσταλούν τα πρακτικά του δικαστηρίου προκειμένου ο αντεισαγγελέας που θα «χρεωνόταν» την υπόθεση να έχει μία συνολική εικόνα βάσει της οποίας θα προχωρούσε ή όχι στην κατάθεση αίτησης αναίρεσης.
Τελικά, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χριστόπουλος, κατέθεσε αίτηση αναίρεσης και πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στην απόφαση που θα λάβουν οι δικαστές του Αρείου Πάγου. Αν την κάνουν δεκτή, η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου στο Εφετείο. Η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε για τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε και οι συνήγοροι των δύο πλευρών θα αγορεύσουν ως προς το νομικό κομμάτι για την έφεση του εισαγγελέα.