Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης των δυο κατηγορούμενων ψαράδων, τους ανακοίνωσε ότι παραιτείται για προσωπικούς λόγους, μετά το παραπεμπτικό βούλευμα το οποίο οδηγεί στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ευβοίας τους δυο ψαράδες, για να δικαστούν για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη, που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2021.

Ειδικότερα, ο κ. Δημήτρης Καρβέλης μιλώντας στο protothema.gr δήλωσε: «Ανέφερα χθες στους δυο ψαράδες ότι παραιτούμαι από την υπεράσπισή τους για προσωπικούς λόγους. Εκτιμώ ότι η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί ότι τα δυο αδέλφια δεν έχουν καμία σχέση με ανθρωποκτονία και θα αθωωθούν». 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Σήφης Βαλυράκης δέχθηκε επίθεση από τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι επέβαιναν σε αλιευτικό στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας μεταξύ Πεζονησίου και Αγίας Τριάδας, ενώ ήταν στο φουσκωτό του σκάφος.

Οι δύο ψαράδες είχαν προφυλακιστεί για τον θάνατο του πρώην υπουργού τον περασμένο Ιούνιο, αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.