Απίθανο στιγμιότυπο κατέγραψε κάμερα στη Θεσσαλονίκη, αφού μέλη συμμορίας Ρομά, που έκανε ληστείες με πυροσβεστήρα στις περιοχές Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Χαλκηδόνα, εμφανίστηκαν να τρέχουν με... χρηματοκιβώτιο στην πλάτη. Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα thestival.gr. 

Tα «χτυπήματά» τους φέρεται να είχαν ημερομηνία έναρξης τη 18η Νοεμβρίου 2021. Δεν πέρασαν δύο εβδομάδες και έκαναν δύο διαρρήξεις και ισάριθμες ληστείες. Διέρρηξαν δύο επιχειρήσεις βάμβακος στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και στην περιοχή της Χαλκηδόνας από τις οποίες αφαίρεσαν χρηματοκιβώτια με λεία 200.000 ευρώ περίπου.

Το πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών, που λήστεψαν λίγο καιρό μετά, τους απέφερε χρηματοκιβώτιο με 25.000 ευρώ. Τελευταίο «χτύπημά» τους, ένα κατάστημα στο εσωτερικό γνωστού εμπορικού κέντρου στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Μπήκαν και πήραν ένα χρηματοκιβώτιο με 4.500 ευρώ. Φεύγοντας τους καταδίωξε ο φύλακας, αλλά όπως φαίνεται και στο βίντεο, τον ψέκασαν με πυροσβεστήρα προκειμένου να διαφύγουν.Το Τμήμα Εγκλημάτων, όμως, κατάφερε και ξετύλιξε το μίτο της υπόθεσης. Σημειώνεται πως η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη της τετραμελούς σπείρας, η οποία και εξαρθρώθηκε. Ως μέλος της σπείρας συνελήφθη ένας 30χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τριών συνεργών του. Πρόκειται για Ρομά, ηλικίας από 27 έως 33, που συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς κι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για διαρρήξεις.


Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας χρησιμοποιούσαν όχημα στο οποίο άλλαζαν το χρώμα του, ώστε να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους, ενώ δρούσαν κατά τις νυχτερινές ώρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.