Η Πολεμική Αεροπορία αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνεί τους δύο πιλότους του μοιραίου F-4 Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα, τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα και τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη.

Στην Τρίπολη τελέστηκε η κηδεία του 29χρονου υποσμηναγού. Η εξόδιος ακολουθία λαμβάνει χώρα στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου. Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου Μαντινείας. Το φέρετρο με τη σορό του υποσμηναγού πέρασε μπροστά από τα παραταγμένα αγήματα και υπό τον ήχο παρατεταμένων χειροκροτημάτων και πένθιμων ύμνων οδηγήθηκε στην εκκλησία.

Άγημα απέδωσε τιμές κατά την έξοδο της σορού από την εκκλησία με τον κόσμο να ραίνει το φέρετρο του ηρωικού υποσμηναγού με λευκά τριαντάφυλλα και να φωνάζει: «Αθάνατος». Ήταν η στιγμή που η μητέρα του ηρωικού υποσμηναγού λύγισε και λιποθύμησε την ώρα που έπαιρναν το παιδί της.

Δείτε βίντεο του newsit


Στην κηδεία έδωσαν το «παρών» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον πρώην ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη και τον τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Θοδωρή Δρίτσα.
3742200
3742209
3742197
3742207



Ραγίζουν καρδιές οι επικήδειοι της μητέρας, του πατέρα και του συμφοιτητή του - Δείτε βίντεο





Λίγο μετά τις 09:30 στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη έφτασαν οι χαροκαμένοι γονείς του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο δυστύχημα με το Φάντομ στην Ανδραβίδα. Η επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του γηροκομείου Τρίπολης, καθώς ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας είχε ιδιαίτερη ευαισθησία για τους ηλικιωμένους.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την κηδεία του υποσμηναγού

3742182

3742178

3742168
3742193
3742189
3742191
3742262

stefani1
stefani2
stefani3

kideia
goneis









Παίρνουν τιμητικά τον βαθμό του Αντιπτέραρχου

Με τον βαθμό του αντιπτέραρχου θα τιμηθούν ο 31χρονος σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο 29χρονος υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας που έχασαν τη ζωή τους με το μοιραίο F-4 Phantom, με τον κωδικό 507, που συνετρίβη τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στη θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια δυτικά του Κατάκολου.

Kατόπιν εισήγησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε έκτακτη διά περιφοράς συνεδρίασή του χθες το απόγευμα αποφάσισε την προαγωγή του 31χρονου σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του αντιπτέραρχου.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, υπέγραψε αργά το απόγευμα τη σχετική απόφαση, η οποία εν συνεχεία υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σήμερα αναμένεται η υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα επικυρώνει και τυπικά την τιμητική προαγωγή.

Τόσο στην κηδεία του 29χρονου Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που είναι σήμερα στην Τρίπολη, όσο και στου 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη αύριο στο Νευροκόπι θα προσφωνηθούν με τον βαθμό του αντιπτεράρχου.

Η απόφαση να τους απονεμηθεί ο μέγιστος βαθμός δείχνει και την έμπρακτη αναγνώριση της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι οικογένειές τους θα λάβουν όλα τα προβλεπόμενα σαν να αποστρατεύονταν ως αντιπτέραρχοι εν ζωή.