Περίπου 30 άλογα κάλπαζαν αγέρωχα σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και προσελκύοντας τα βλέμματα των περαστικών.

Πιο αναλυτικά, τα άλογα φιλοξενούνται στο περίπτερο 17 της ΔΕΘ, εκεί όπου για 8η χρονιά φέτος φιλοξενείται το καθιερωμένο πλέον «Σαλόνι Αλόγου» στο πλαίσιο της 12ης Διεθνούς Έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία Zootechnia (2-5/2).

thessaloniki-aloga__1_
thessaloniki-aloga__2_
thessaloniki-aloga__3_
thessaloniki-aloga__4_

Έχοντας πάρει την απαιτούμενη άδεια από την Τροχαία Θεσσαλονίκης, τα 30 άλογα βγήκαν από το περίπτερο 17 της ΔΕΘ και κατευθύνθηκαν στη νότια πύλη, απ' όπου βγήκαν και ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Με περήφανο βηματισμό, κάλπασαν επί της οδού Τσιμισκή, κατέβηκαν από την Εθνικής Αμύνης και περνώντας μπροστά από τον Λευκό Πύργο, κινήθηκαν στην παραλιακή, με κατεύθυνση το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στο σημείο αυτό στάθμευσαν και αφέθηκαν στα χάδια μικρών και μεγάλων, ενώ όλοι επιδίωξαν να φωτογραφηθούν μαζί τους.

thessaloniki-aloga__5_
thessaloniki-aloga__6_

«Αυτό το υπερθέαμα που βιώνουμε εμείς καθημερινά αποφασίσαμε να το μοιραστούμε με τους πολίτες και να τους μεταφέρουμε, στον βαθμό που μπορούμε και γίνεται, την αίσθηση περηφάνιας που αποπνέει το άλογο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αθανάσιος Βήτας, συντονιστής της δράσης, που διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Το «Σαλόνι Αλόγου» αποτελεί τη μεγάλη συνάντηση των φίλων του αλόγου και των επαγγελματιών του κλάδου από όλη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, στο οποίο φέτος συμμετέχουν φορείς και ιδιώτες με 50 και πλέον άλογα. Σε μια διαμορφωμένη πίστα διαστάσεων 20x50 μ., θα παρουσιαστούν καθόλη τη διάρκεια της Zootechnia παραστάσεις δεξιοτεχνίας, αρματοδρομίες και διάφορα άλλα δρώμενα. Παράλληλα, σε διαμορφωμένους χώρους περιμετρικά της πίστας, θα συμμετέχουν Ιππικοί Όμιλοι από διάφορες περιοχές της χώρας.