Δεν έχουν τέλος τα φαινόμενα βίας μεταξύ ανήλικων. Αμέτρητα τα περιστατικά κατά οποία βγαίνουν μαχαίρια με σκοπό την κλοπή ενός κινητού, ενώ την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ακόμα και ενήλικοι δείχνουν να φοβούνται την οργή και την εγκληματική τάση πολλών ανήλικων.
Αξίζει να αναφερθεί πως από το βράδυ της Τετάρτης σημειωθήκαν περιστατικά επιθέσεων εις βάρος ανηλίκων σε Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Ηράκλειο Αττικής και Νέα Σμύρνη. Ενώ ένας 17χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής και τοποθετήθηκε επί του υψηλού επιπέδου παιδικής παραβατικότητας.
«Έχουμε διαχειριστεί τουλάχιστον 4 – 5 χιλιάδες περιστατικά, τον τελευταίο χρόνο. Η αλήθεια είναι, ότι αν και έχει πέσει η μίκρο-εγκληματικότητα κατά 24 με 25%, βλέπουμε ότι αλλάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της».
Και πρόσθεσε πως «Βλέπουμε ότι η παιδική εγκληματικότητα είναι σε έξαρση κι έχει φθάσει στα ύψη. Αυτό είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και απορρέει, όπως λένε οι ψυχολόγοι, από τα σπίτια και από τα σχολεία».

Μάλιστα, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής ανέφερε ότι οι καθηγητές και οι διευθυντές των σχολείων δηλώνουν ότι φοβούνται τους ανήλικους μαθητές.

Το ανησυχητικό γεγονός είναι ακόμα ότι έχουν κατέβει και τα ηλικιακά όρια της παιδικής εγκληματικότητας, φθάνοντας τα δέκα έτη.