Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις στην Αττική και συγκεκριμένα στα βόρεια τμήματα του νομού, όπως Πεντέλη, Διόνυσος, Ερυθραία, Μαλακάσα, Δροσιά και Κρυονέρι.

Χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί και στη δυτική Αττική, στα Βίλια, Παλιοκούνδουρα και Μάνδρα, καθώς και στην Πάρνηθα. Στην Πάρνηθα το χιόνι έχει φτάσει περίπου στα 40-60 εκατοστά, στα Βίλια 40-50 εκατοστά, στη Μαλακάσα 30-40 εκατοστά, στον Άγιο Στέφανο 20-30 εκατοστά, ενώ σε Παλλήνη και Ερυθραία έχει φτάσει τα 10 με 15 εκατοστά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι μετεωρολόγοι και με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, προς τα ξημερώματα της Δευτέρας και μέχρι το μεσημέρι αναμένουμε μεγάλο όγκο χιονόπτωσης. Αυτό ίσως οδηγήσει, όπως αναφέρει ο Κλ. Μαρουσάκης, σε μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια με έμφαση τα βόρεια-βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα.

Διόνυσος

dionysos_1
dionysos_2

Αντίστοιχη εικόνα λαμβάνουμε και για Βοιωτία, Εύβοια αλλά και Κρήτη σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ανέφερε ο ίδιος.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Χριστίνα Ρήγου, το δεύτερο κύμα χιονοπτώσεων θα «χτυπήσει» το πρωί της Δευτέρας και θα επηρεάσει τα βόρεια και υπερβόρεια προάστια και συγκεκριμένα τις περιοχές Μαλακάσα, Σχηματάρι, Διόνυσος, Πεντέλη, Θρακομακεδόνες και Αφίδνες, καθώς και τη βορειοανατολική Αττική, δηλαδή τις περιοχές του Γέρακα, των Γλυκών Νερών και την Παλλήνη.

Αφίδνες

xionia_afidnes_1a
xionia_afidnes_2a
xionia_afidnes_3a
xionia_afidnes_4a

Το τρίτο κύμα χιονοπτώσεων θα κάνει την εμφάνισή του το βράδυ της Δευτέρας, με παροδικές χιονοπτώσεις στη βόρεια και βορειοανατολική, ενώ τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά. Την Τρίτη αναμένεται να «χτυπήσει» την Αττική ισχυρός παγετός. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ως εξής:
-Σταμάτα: -3 ͦC – 0 ͦC
-Καπανδρίτι: -3 ͦC – 0 ͦC
-Κηφισιά: -2 ͦC – 1 ͦC
-Θρακομακεδόνες: -3 ͦC – 0 ͦC
-Βίλια: -5 ͦC – 0 ͦC
-Βριλήσσια: -1 ͦC – 0 ͦC

Ιππικράτειος Πολιτεία

xionia_ipokrateios_1a
xionia_ipokrateios_2a
xionia_ipokrateios_3a
xionia_ipokrateios_4a

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα κυμαίνεται ως εξής:
-Βόρεια Ελλάδα: -15 ͦC- 5 ͦC
-Δυτική Ελλάδα: -13 ͦC – 4 ͦC
-Κεντρική Ελλάδα: -12ͦC – 4 ͦC
-Κρήτη: -4ͦ C – 5 ͦC.

Βόρεια προάστια Αττικής

xionia_voreia_1a
xionia_voria_2a
xionia_voria_3a
xionia_voria_4a



Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προς τα ξημερώματα αύριο και μέχρι το μεσημέρι αναμένουμε μεγάλο όγκο...

Δημοσιεύτηκε από Klearhos Marousakis στις Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023