Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μίλησε στα «Παραπολιτικά» 90,1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για τις καιρικές συνθήκες καθώς και τα όσα πρέπει να τηρούν οι πολίτες λόγω του κύματος κακοκαιρίας, τονίζοντας την έξαρση του φαινομένου στην Αττική αλλά και την εκτίμησή του, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, πως θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του
 

«Έχει σταλεί ένα μήνυμα στην Αττική περί της διατήρησης αφενός της ψυχραιμίας και της αποφυγής άσκοπων μετακινήσεων, με σκοπό να μην εκθέσουμε σε κανενός είδους κίνδυνο οποιοδήποτε συμπολίτη μας. Αυτή τη στιγμή, αυτό το οποίο υπάρχει στην Αθήνα είναι έντονη χιονόπτωση, είχε μια έξαρση το φαινόμενο.

Έχει πέσει τρομερή ποσότητα αλατιού. Καθαρίζονται οι δρόμοι, από πίσω από αυτά τα μαχαίρια υπάρχουν οι αλατιέρες που ρίχνουν αλάτι και καθαρίζουν τον δρόμο και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να εκτεθεί κανένας συμπολίτης μας σε κανενός είδους κίνδυνο. Αυτό είναι πρώτιστο μέλημά μας. Αυτό θα γίνει αφενός με τα προειδοποιητικά μηνύματα και τις ενημερώσεις που έχουμε κάνει, ούτως ώστε να λάβουν το μήνυμα, και έχουν λάβει το μήνυμα. Το να φορέσει κάποιος χιονοαλυσίδες και να τον προτρέπουμε εμείς σαν Πολιτική Προστασία να φορέσει χιονοαλυσίδες δεν είναι παράλογο, αυτό αποτρέπει αμέσως τον κίνδυνο εγκλωβισμού στο εθνικό οδικό δίκτυο».

Ερωτηθείς πότε πιστεύει ότι θα υποχωρήσει το φαινόμενο: «Με υφέσεις και εξάρσεις θα πάμε μέχρι την Πέμπτη, ουσιαστικά όμως απομακρύνεται από την Αττική η πολύ έντονη χιονόπτωση, η πολύ έντονη κακοκαιρία. Σήμερα έχουμε συσκέψεις με τις επιστημονικές επιτροπές και την επικαιροποίηση όλων των στοιχείων, των μετεωρολογικών προβλέψεων και αυτά τα οποία πρόκειται να συμβούν μέχρι και την Πέμπτη. Όλα θα πάνε καλά, ζητάμε συνεργασία. Μη βγείτε χωρίς χιονοαλυσίδες, χωρίς χιονοκουβέρτες σε περιπτώσεις που θα διατρέξουμε κίνδυνο. Όλα θα πάνε καλά».