Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σάρωσε τις τελευταίες ημέρες τη χώρα, δημιουργώντας πλήθος προβλημάτων σε αρκετές περιοχές. Μάλιστα, αν και έχει αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά, εξακολουθεί να πλήττει πολλές περιοχές.

Σε λευκό τοπίο ξύπνησαν οι κάτοικοι αρκετών περιοχών των βορείων και βορειοανατολικών προαστίων, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας εκδηλώθηκε έντονη χιονόπτωση. Η Τροχαία βρίσκεται διαρκώς σε επιφυλακή.

Στη Νέα Ερυθραία, αργά το πρωί συνέχιζε να ρίχνει χιόνι, ενώ η θερμοκρασία είχε πέσει στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Πολικές θερμοκρασίες στα βόρεια της χώρας

Πολικές θερμοκρασίες επικράτησαν το πρωί σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους -16,2 βαθμούς Κελσίου στο Σέλι Ημαθίας.

Εκτός από τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών, κυρίως στα ανατολικά τμήματα, η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει και συνθήκες ισχυρού παγετού στα βόρεια τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι επόμενες χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Άγιο Παύλο Ημαθίας (-14,1), Περτούλι Τρικάλων (-13,4), Οχυρό Νευροκοπίου (-13,2), Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-12,7) και Νευροκόπι (-12,7 βαθμοί), ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν έφτασε τους 18,6 °C.  

Στους δρόμους τα εκχιονιστικά στον Βόλο

Σφοδρή χιονοκαταιγίδα σφυροκοπά από τις 11:15 και πάλι την πόλη του Βόλου, την ευρύτερη περιοχή του, όπως και το Πήλιο, καθώς η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» εξακολουθεί να δείχνει τα δόντια της.

Η χιονόπτωση, που συνοδεύεται από αστραπές και κεραυνούς, είναι πολύ έντονη, ενώ η πυκνότητα είναι τόσο μεγάλη που άσπρισαν και πάλι τα πάντα - φυσικά η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη.

Η πολύ έντονη χιονόπτωση άρχισε να δημιουργεί και πάλι προβλήματα, αφού οι δρόμοι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα γεμίζουν από χιόνι και ξαναβγήκαν στους δρόμους εκχιονιστικά και κυρίως υδροφόρες που ρίχνουν συνεχώς θαλασσινό νερό στο οδόστρωμα για να λιώνουν τα χιόνια.

jkjkkjjkk

Πάνω από ένα μέτρο το χιόνι στο Πήλιο

Στο Πήλιο η συνεχιζόμενη χιονόπτωση για τέταρτη ημέρα έχει φτάσει το χιόνι σε πάνω από ένα μέτρο στα Χάνια, τη Ζαγορά,το Μούρεσι και σε όλα τα χωριά του Νοτίου Πηλίου. Ασταμάτητα πάνω από 75 μηχανήματα αποχιονίζουν το οδικό δίκτυο του Πηλίου και αλατιέρες ρίχνουν αλάτι στους δρόμους για να μην παγώσει το οδόστρωμα.

Οι δρόμοι διατηρούνται ανοιχτοί, αλλά τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για να κινηθούν από τον Άνω Βόλο και πάνω προς Πορταριά, Μακρυνίτσα και Χάνια, όπου η θερμοκρασία είναι στους μείον 9 βαθμούς.

Προβλήματα λόγω του χιονιά στην Εύβοια

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει εδώ και τέσσερις ημέρες χωριά της κεντρικής Εύβοιας στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του evima.gr, με δεδομένο ότι εργασίες αποκατάστασης δεν μπορούν να συνεχιστούν, καθώς το χιόνι στον δρόμο φτάνει τα 2 μέτρα και δεν μπορούν να φτάσουν οι γεννήτριες του ΔΕΔΔΗΕ, οι κάτοικοι στα Παγώντα, Μαρκάτες και Άκρες πέρασαν ακόμα μία δύσκολη νύχτα.

eviaaa

Χιόνια και στη Λάρισα

Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr, στα λευκά λόγω της έντονης χιονόπτωσης ντύθηκαν τα παράλια της Λάρισας σήμερα το πρωί (8/2). Το ύψος του χιονιού έφτασε μέχρι και τα πέντε εκατοστά, ενώ συνεχίζεται αυτή την ώρα η χιονόπτωση.

larisaa

Χιονίζει ασταμάτητα στην Κορίνθου-Πατρών

Στα λευκά ντύθηκε το πρωί και η Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών από το 120ό έως το 130ό χλμ. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του pelop.gr, στο ύψος της Ακράτας αλλά και στο Δερβένι βρίσκονται σε ετοιμότητα εκχιονιστικά μηχανήματα, ώστε να αντιμετωπίσουν όποιο πρόβλημα προκύψει.

Όπως σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, υπάρχει συντονισμός με την αστυνομική διεύθυνση και με την Ολυμπία Οδό, ενώ ισχύει απαγόρευση για τα μεγάλα φορτηγά. Μάλιστα, ο κ. Μπονάνος σημειώνει πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις και πως πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες. Σημειώνεται πως τα σχολεία και σήμερα στην Ακράτα παραμένουν κλειστά.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία σήμερα

Στο μεταξύ, νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» εξέδωσε η ΕΜΥ.

Για σήμερα Τετάρτη (8/2):

1) Θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις ή το χιονόνερο στα ανατολικά και νότια. Στην ανατολική Μαγνησία, στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και τις απογευματινές ώρες.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια.