Η αρχή έγινε το μεσημέρι με το C-130, επρόκειτο να φτάσει στο Ιντσιρλίκ, στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, από την 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη, έχοντας μεταφέρει ομάδα της ΕΜΑΚ για να βοηθήσει στην επιχείρηση διάσωσης των επιζώντων από το σεισμό. 

Ωστόσο, ελάχιστα μετά την απογείωσή του, το αεροσκάφος παρουσίασε μικρή βλάβη και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στην 112 Πτέρυγα Μάχης της Ελευσίνας.



Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό του κλιμακίου της δεύτερης αποστολής της ανθρωπιστικής βοήθειας αναχώρησε με αεροσκάφος C-27 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 18:48 της Τετάρτης.

Η συγκίνηση, όμως, περίσσευε. Φορτισμένα ήταν τα μέλη της δεύτερης ελληνικής αποστολής από το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτήν τη δεύτερη ελληνική αποστολή περιλαμβάνονται 15 πυροσβέστες της 2ης ΕΜΑΚ, ένας γιατρός και δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και ο διασωστικός σκύλος Τάλως, βελγικός ποιμενικός