Τα εγκλήματα σε βάρος ανυπεράσπιστων ζώων συνεχίζονται και στα Χανιά. Ένας σκύλος ξεψύχησε από τα χτυπήματα και βρέθηκε νεκρός στα σκουπίδια.

Ο δράστης ή οι δράστες και σε αυτή την περίπτωση δεν έχουν εντοπιστεί. Άτομα επικίνδυνα που πρέπει να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν γι’ αυτό που έκαναν. Η αγριότητα δείχνει το μίσος τους για ένα άκακο ζώο. Η τιμωρία τους είναι επιβεβλημένη και οι αστυνομικοί προσπαθούν να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο στοιχείο για να φτάσουν στα ίχνη τους.

Αποτροπιασμό και οργή προκαλεί ακόμα ένα περιστατικό θανάτωσης σκύλου στα Χανιά, το οποίο βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια σε παράδρομο της εθνικής οδού κοντά στην περιοχή της Σούδας. Σύμφωνα με τη φιλόζωη εθελόντρια Λήδα Σηφοδασκαλάκη, που δημοσιοποίησε το περιστατικό με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το άτυχο σκυλάκι ήταν γεμάτο αίματα και βασανίστηκε πριν ξεψυχήσει, ενώ στον ίδιο σωρό σκουπιδιών ήταν πεταμένο και ένα σκυλόσπιτο με αίματα.

Αναλυτικά η κ. Σηφοδασκαλάκη γράφει: «Χανιά, 9 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 14:30 περίπου. Βρέθηκε σκυλί σκοτωμένο σε παράδρομο της Εθνικής κοντά στην περιοχή της Σούδας. Το νεκρό σώμα του σκυλιού ήταν πεταγμένο σε κοινή θέα, σε σημείο που πετάνε σκουπίδια και μπάζα. Λίγα μέτρα από το σημείο που βρέθηκε το πτώμα του σκυλιού ήταν πεταγμένο, επίσης, το σπιτάκι του με εμφανή τα αίματα από τη βίαιη θανάτωση του ζώου.

Το σκυλί ήταν αρσενικό, δεν ήταν στειρωμένο και δεν είχε μικροτσίπ. Από τα δόντια του και την εμφάνισή του φαινόταν μάλλον ράτσας Επανιέλ Μπρετόν και δεν είχε ουρά. Στον λαιμό του φορούσε δερμάτινο, φθαρμένο περιλαίμιο και ήταν δεμένο με μια χοντρή αλυσίδα. Η αλυσίδα τον συνόδευσε και στον θάνατό του. Η κατάσταση των νυχιών του και των αυτιών του μαρτυράει ζώο αλυσοδεμένο καιρό, που δεν είχε καμία κτηνιατρική φροντίδα.

Το σκυλί φαινόταν βάναυσα κακοποιημένο. Τα αίματα στο σκυλόσπιτο δείχνουν ότι βασανίστηκε μέχρι να πεθάνει. Στο σημείο που βρέθηκε υπήρχε μια λίμνη αίματος. Όταν βρέθηκε ήταν ακόμα ζεστό το σώμα του και έτρεχαν ακόμα τα αίματα από τις πληγές του. Δεν είχε καθόλου νεκρική ακαμψία, κάτι που μαρτυρά ότι είχε σκοτωθεί πριν από λίγη ώρα και είχε πεταχτεί άμεσα μετά τον θάνατό του.

Στο σημείο κλήθηκε άμεσα η Αστυνομία, όπου περισυλλέχθηκε το σώμα του ζώου και το σπιτάκι και ότι άλλα στοιχεία βρέθηκαν. Θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και συλλέχθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα για την έρευνα. Όποιοσδήποτε αναγνωρίζει το σκυλί ή έχει άλλες πληροφορίες, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει με το Α.Τ. Χανίων.

Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι ο δολοφόνος το πέταξε σε σημείο που περνάνε αυτοκίνητα και πετάνε πολλά σκουπίδια, άρα θα το έβλεπαν άμεσα πολλά μάτια. Δεν νοιάστηκε να κρύψει το έγκλημά του ούτε φυσικά να εξαφανίσει το σώμα του σκυλιού. Άρα μιλάμε για ένα αδίστακτο και επικίνδυνο άτομο.

Ήταν φυσιολογικό για εκείνον/η να το σκοτώσει και να το πετάξει στα σκουπίδια μαζί με το σκυλόσπιτό του και μια κουβέρτα παιδική σε κοινή θέα. Ποιο διεστραμμένο μυαλό άραγε μπορεί να κάνει τέτοιο έγκλημα; Αυτό το πλάσμα υπέφερε οικτρά και πέθανε με μαρτυρικό και βάναυσο τρόπο. Λυπόμαστε, άμοιρο πλάσμα, για τα μαρτύρια που πέρασες και για τον φριχτό θάνατό σου...».

Πηγή: flashnews.gr