Θεατής ενός σοκαριστικού θεάματος βρέθηκε να είναι ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο οποίος μεταδίδει όλες τις τελευταίες εξελίξεις μετά τον φονικό σεισμό στη γειτονική χώρα.

Στη διάρκεια του ρεπορτάζ του στους δρόμους της Αντιόχειαςμιας από τις πόλεις που καταστράφηκαν από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία, και ενώ παρακολουθούσε τις επιχειρήσεις διάσωσης κάτω από τα συντρίμμια, ο δημοσιογράφος βρέθηκε μπροστά σε μια συγκλονιστική κατάσταση.

Καθώς πλησιάζει ένα ζευγάρι Τούρκων για να τους μιλήσει και να τους ρωτήσει σχετικά με τις επιχειρήσεις των διασωστών στο συγκρότημα που έμεναν, εκείνοι του δείχνουν τον νεκρό τους. Είχε ανασυρθεί από τα χαλάσματα, τον είχαν τυλίξει και αποθέσει στο πεζοδρόμιο, μπροστά τους, περιμένοντας την αποκομιδή για την ταφή.

«Μου λένε ότι εδώ έχουν τον νεκρό τους, δεν το παρατήρησα. Από τη δίπλα πολυκατοικία… Παιδιά, έχω πάθει σοκ τώρα, τι να σας πω… Εδώ είναι η σορός, στον δρόμο, την είδα»,
είπε ο Μανώλης Κωστίδης σοκαρισμένος και απομακρύνθηκε.

Χ.Κ.:
Περιμένουν με τον νεκρό μπροστά τους, ρε παιδιά.

Μ.Κ.:
Περιμένουν με τον νεκρό μπροστά τους, ναι, ναι.

Δείτε στο 5:30…




«Λύγισε» ο Μανώλης Κωστίδης με ορφανό κοριτσάκι στην Αντιόχεια

Η εικόνα στην Αντιόχεια είναι της απόλυτης καταστροφής. «Η πόλη είναι χειρότερα κι απ’ το να είχε βομβαρδιστεί», όπως είπε ο Μανώλης Κωστίδης. Ό,τι είχε μείνει όρθιο από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (09.02.2023), έπεσε με τον δεύτερο σεισμό των 7,6 Ρίχτερ.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς δύο συγκροτήματα πολυκατοικιών, στο ένα από το οποίο τα διαμερίσματα (280 συνολικά) πωλούνταν 200.000 ή 300.000 ευρώ! Σε αυτό έμεναν 1.500 άνθρωποι και απ’ αυτούς οι 1.200 είναι αγνοούμενοι! Σε ένα δεύτερο συγκρότημα κατοικιών, έμεναν 3.000 άνθρωποι και αγνοούνται οι 2.800!

Κατά τη διάρκεια της απευθείας σύνδεσης με την Αντιόχεια στην εκπομπή «Αταίριαστοι», ο Μανώλης Κωστίδης συνάντησε εθελοντές που είχαν πάρει υπό την προστασία τους ένα μικρό κοριτσάκι. Οι γονείς του δεν είναι γνωστό αν ζουν, αλλά όλοι πιστεύουν πως είναι δύσκολο να τα έχουν καταφέρει.

Όταν εθελοντές έδωσαν στο παιδάκι μια κούκλα, ο Έλληνας δημοσιογράφος «έσπασε» από τη συγκίνηση.