Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για την τέλεση του 40ήμερου μνημόσυνου από τον θάνατό του.

 Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και όχι την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί τελικά το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών, εκεί όπου έγινε και η κηδεία.

 Σύμφωνα με την εκπομπή «Super Κατερίνα» και τη Χρύσλα Γεωργακοπούλου, τις προετοιμασίες έχουν αναλάβει ο Παύλος και ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ. Όπως και με την κηδεία, όλα τα επιμελείται η χήρα του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Άννα-Μαρία, που μένει μόνιμα στην Αθήνα. Ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» η ώρα, αλλά εξετάζεται να γίνει μεταξύ 11:00-12:00.

 Υπολογίζεται ότι οι παρευρισκόμενοι θα ξεπεράσουν τα 250 άτομα και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, δεν θα είναι οι ίδιοι που βρέθηκαν στην κηδεία. Θα είναι άνθρωποι που είτε δεν πρόλαβαν να έρθουν είτε γιατί δεν μπορούσαν λόγω υποχρεώσεων να παρευρίσκονται. Η Αστυνομία και το Υπουργείο Εξωτερικών θα λάβουν τη λίστα των καλεσμένων προκειμένου να ληφθούν μέτρα, ενώ, όπως ανέφερε η εκπομπή, 300-350 αστυνομικοί θα είναι σε εγρήγορση.

 Πάντως, μεταξύ των προσκεκλημένων θα είναι σίγουρα η αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Σοφία της Ισπανίας, στενοί συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες.

 Η διαφορά με την κηδεία είναι ότι επιθυμία της οικογένειας είναι το μνημόσυνο να γίνει σε πολύ στενό κύκλο και να ακολουθήσει τρισάγιο στον τάφο στο Τατόι. Δεν θα πραγματοποιηθεί γεύμα αλλά ένα ευχαριστήριο καφέ, πιθανότατα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

 Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος πέθανε σε ηλικία 83 ετών στις 10 Ιανουαρίου. Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας και εσχάτως νόσησε και από κορονοϊό, κάτι που επιδείνωσε σημαντικά την κατάστασή του.