Στην Αθήνα βρίσκονται τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας, καθώς το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

 Η λίστα με τους καλεσμένους έχει κλείσει και δεν θα υπάρξουν αφίξεις γαλαζοαίματων. Η μοναδική θα είναι η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, που θα στέκεται μαζί με την αδερφή της, Ειρήνη, δίπλα στα παιδιά, τα εγγόνια και τη σύζυγο του Κωνσταντίνου, Άννα-Μαρία.

 Μετά το μνημόσυνο οι καλεσμένοι θα συλλυπηθούν την οικογένεια στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ήδη αυξημένα. Αναμένεται να ενταθούν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ώστε να μην μπορέσουν να πλησιάσουν κάμερες, δημοσιογράφοι και άτομα που δεν βρίσκονται στη σχετική λίστα.

 Παράλληλα τα πάντα είναι σχεδόν έτοιμα και στο Τατόι, όπου την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το τρισάγιο στη μνήμη του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας. Οι εργασίες για τον καθαρισμό του χώρου και την τοποθέτηση της μαρμάρινης πλάκας του μνήματος ολοκληρώνονται ώστε όλα να είναι στην εντέλεια.

 Μιλώντας στο MEGA, o Κωνσταντίνος Λουκάς, υπεύθυνος των εκδόσεων «Στέμμα», αναφέρθηκε στη μαρμάρινη πλάκα που θα τοποθετηθεί στον τάφο του τελευταίου μονάρχη της Ελλάδας και αποκάλυψε τι θα αναγράφει, σύμφωνα με την εκτίμησή του.

«Θεωρώ πως θα γράφει Κωνσταντίνος Βασιλεύς των Ελλήνων και από κάτω θα υπάρχει μία ρήση από το Ευαγγέλιο, καθώς αυτό είναι μια παράδοση που ισχύει από πολύ παλιά, από τη βασίλισσα Όλγα, όταν είχε πεθάνει μηνών η μικρή της κόρη», είπε αρχικά.

 «Κάθε βασιλιάς, κάθε πρίγκιπας είναι έθιμο να περπατάει στον χώρο του νεκροταφείου και να ζητάει σε πιο σημείο θέλει να ταφεί. Ξεκίνησε από τον βασιλιά Γεώργιο και την Όλγα και μετά χτίστηκε ο ναός, ενώ υπήρχαν σκέψεις για μαυσωλείο. Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος επέλεξε το σημείο και αναμένω με ιστορικό ενδιαφέρον τι θα γράφει η επιγραφή», συμπλήρωσε.

 «Δεν νομίζω ότι θα γράφει πρώην βασιλιάς των Ελλήνων», προσέθεσε.

  Όσον αφορά τις φήμες για το κόμμα που φέρεται να θέλει να φτιάξει ο Παύλος, ο κ. Λουκάς δήλωσε:

 «Ο Παύλος έρχεται πολύ συχνά στην Ελλάδα και δεν έχει ποτέ ασφάλεια και όπως έχω ξαναπεί, δεν πρόκειται να αγοράσει άμεσα σπίτι, ούτε να κάνει κόμμα. Αλλά αυτό που έχω πει σε υπόθεση εργασίας, είναι πως θα μπορούσε βάσει του Συντάγματος να κάνει κόμμα».