Αύριο, Τρίτη ξεκινά η δίκη για τις εφιαλτικές συνθήκες που επικρατούσαν σε κυνοκομείο του Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης, μετά από μήνυση των φιλοζωικών οργανώσεων a little shelter/ Κατρίνας Τσάνταλη και dog’s voice/ Έλενας Δέδε, το Νοέμβριο του 2021 μετά τις σοκαριστικές εικόνες που είχαν έρθει στο «φως», αλλά και την επίτοπια έρευνα της κα. Τσάνταλη.

View this post on Instagram

A post shared by Dogs' Voice (@dogsvoice)

Eιδικότερα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν αντιδήμαρχος του Δήμου και εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, αντιδήμαρχος παραπέμπεται, καθώς είχε την ιδιότητα του αρμόδιου για τον συντονισμό της διαχείρισης των αδέσποτων και ανεπιτήρητων ζώων, ενώ η εκπρόσωπος του φιλοζωικού σωματείου διέθετε την ιδιότητα της Προέδρου του Σωματείου, στο οποίο ο Δήμος Ζηρού είχε ατύπως παραχωρήσει δημοτική έκταση τεσσάρων στρεμμάτων, για να φιλοξενηθούν τα αδέσποτα ζώα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι στην Φιλιππιάδα (Μπουσούλιζα) με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, με πρόθεση δεν τήρησαν τους κανόνες ευζωίας ζώων συντροφιάς που διατηρούσαν, για την διασφάλιση της υγείας και την ευζωίας των οποίων οι κατηγορούμενοι ήταν αμφότεροι εκ του νόμου υπέυθυνοι.

View this post on Instagram

A post shared by Dogs' Voice (@dogsvoice)

Οι σοκαριστικές εικόνες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου από το «καταφύγιο» ζώων στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης με αδέσποτα ζώα να διαβιούν σε τραγικές συνθήκες. Αποστεωμένα, υποσιτισμένα πολλά από αυτά άρρωστα υπέφεραν καθημερινά σε χώρο που δεν πληρούσε σε καμία περίπτωση τις υποδομές ενός καταφυγίου.
Πηγή: protothema.gr