Με την προβολή 4 βίντεο από το σημείο της επίθεσης που δέχθηκε ο 19χρονος με οπαδικά κίνητρα τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή Χαριλάου συνεχίστηκε για 7η ημέρα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης

 Τα βίντεο προβλήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, αφού η έδρα είχε δεχθεί το σχετικό αίτημα της υπεράσπισης. Τα παρακολούθησαν και οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, ενώ ο μάρτυρας αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης κατέθετε στη δίκη για τις κινήσεις και τις θέσεις τόσο των κατηγορουμένων όσο και των οχημάτων τους αναφορικά με τους χρόνους που έγινε το άγριο έγκλημα.

 Το συγκεκριμένο υλικό περιλαμβάνεται στον φάκελο της δικογραφίας και προέρχεται από ένα κατάστημα ψιλικών, ένα χρυσοχοείο και από δύο μπαλκόνια παρακείμενων πολυκατοικιών (τα δύο πρώτα από κάμερες ασφαλείας και τα υπόλοιπα από κινητά τηλέφωνα).

 Στα επίμαχα βίντεο –ανάλογα και το σημείο που τραβήχτηκαν– καταγράφουν μεταξύ άλλων την άφιξη και αποχώρηση των 3 αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν οι κατηγορούμενοι, ενώ δείχνουν και τις τελευταίες στιγμές της δολοφονικής επίθεσης κατά του Άλκη Καμπανού.

 Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, η επίθεση διήρκεσε 66 δευτερόλεπτα και μερικοί από τους 12 κατηγορούμενους φαίνονται στα βίντεο να απομακρύνονται από τα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή, όπου έγινε το άγριο έγκλημα, τρέχοντας προς τα οχήματα.

 Ο αστυνομικός κλήθηκε να τοποθετήσει έναν έναν τους κατηγορούμενους χρονικά και χωροταξικά στο αιματηρό συμβάν, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μία φορά ότι επρόκειτο για «καταδρομική επίθεση». Από τις αστυνομικές έρευνες φαίνεται δε να προέκυψε –όπως κατέθεσε ο αστυνομικός– ότι η επίθεση έγινε ως «αντίποινα» για προγενέστερο οπαδικό επεισόδιο στο οποίο είχε εμπλακεί, ως θύμα, ένας εκ των κατηγορουμένων.

Όοσν αφορά τις έρευνες και το DNA που εντοπίστηκε, ο ίδιος μάρτυρας, μεταξύ άλλων, έκανε αναφορά στο τρίτο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο κατηγορούμενος που συνελήφθη τελευταίος, λέγοντας ότι παρότι «το όχημα είχε πλυθεί μέσα-έξω», εντοπίστηκε γενετικό υλικό από τον συνοδηγό του.

 Από τη σημερινή διαδικασία δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης και γι’ αυτό το δικαστήριο χρειάστηκε να κάνει μία ολιγόλεπτη διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Στο βήμα του μάρτυρα βρίσκεται ο ίδιος αστυνομικός και απαντάει στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Εκτιμάται ότι η κατάθεσή του θα συνεχιστεί και κατά την προγραμματισμένη αυριανή συνεδρίαση.

 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ