Δεν έχει τέλος ο κατάλογος με τα περιστατικά κλοπής ενώ πολλές φορές κάποια εξ αυτών ξεπερνούν τη φαντασία και αφήνουν έκπληκτους πολλούς πολίτες. Αυτή τη φορά, αποκαλύφθηκε πως εγκληματική οργάνωση έκλεβε αυτοκίνητα και τα διέθετε στη συνέχεια είτε αυτούσια είτε με τη μορφή ανταλλακτικών.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσαν την εν λόγω σπείρα ενώ αξίζει να αναφερθεί πως η συνολική αξία των κλεμμένων οχημάτων έφτανε ξεπερνούσε τα 390.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα τρεις ημεδαποί ηλικίας 63, 53 και 25 ετών και 33χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, παράβαση του Νόμου περί όπλων, παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και πλαστογραφία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ένα εκ των μελών αφαιρούσε τα οχήματα από περιοχής της Αττικής και στη συνέχεια ο 63χρονος «εγκέφαλος» της οργάνωσης μετέβαινε στην Αθήνα είτε μόνος είτε με την 25χρονη κόρη του και αφού τα παραλάμβανε, τα μετέφερε σε μάντρα ανταλλακτικών που διατηρεί σε περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες είχαν «στήσει» και «μαγαζί», έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο εξοπλισμένο με ειδικά εργαλεία αποσυναρμολόγησης οχημάτων, ενώ δύο από τα μέλη, προέβαιναν άμεσα στην αποκοπή διαφόρων μερών, όπου αναγράφονταν οι αριθμοί πλαισίου των αφαιρεθέντων οχημάτων.

Βρέθηκαν 67 αποκομμένοι κινητήρες, 1045 πόρτες αυτοκινήτων, 53 καπό και 5 τεμαχισμένα αυτοκίνητα. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων αγγίξει τις 390.000 ευρώ.