Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την τραγωδία που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη με την απώλεια ενός μικρού κοριτσιού μόλις 2,5 ετών στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς το κοριτσάκι λίγες ώρες νωρίτερα είχε εξεταστεί από γιατρούς. Του είχε χορηγηθεί αντιβίωση, την οποία άρχισε να παίρνει λίγες ώρες μετά. Το αγγελούδι επρόκειτο να επιστρέψει στη μητέρα του μέσα στις επόμενες μέρες. Οι γιατροί είχαν ζητήσει από τους υπευθύνους του βρεφοκομείου να παραμείνουν κοντά στο παιδί μέχρι να ξεπεράσει την ίωση που αντιμετώπιζε. Λίγες ώρες μετά το κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή στο κρεβάτι που είχε πέσει για ύπνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το παιδί μεταφέρθηκε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Δόθηκε σύσταση για αντιβιοτική αγωγή και να γίνει επανέλεγχος ύστερα από δέκα ημέρες. Οι γιατροί ήθελαν να επανεκτιμήσουν την κατάσταση της μικρής, καθώς έκριναν ότι υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί χειρουργείο στις αμυγδαλές. Διαπίστωσαν υπερτραφή αμυγδάλων και ρινίτιδα.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο

Το παιδί από τη Νιγηρία που τα τελευταία δύο χρόνια έμενε στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» επέστρεψε και το βράδυ έπεσε για ύπνο. Οι εργαζόμενοι που εντόπισαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφτασε Κινητή Μονάδα, του έκαναν ΚΑΡΠΑ, αλλά δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Δυσχέρεια στην αναπνοή

Κάποια στιγμή, λίγο πριν καταλήξει, η υπεύθυνη βρεφονηπιοκόμος διαπίστωσε ότι το κοριτσάκι είχε δυσχέρεια στην αναπνοή και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Δυστυχώς, όμως, μέχρι να επιστρέψει, το παιδί είχε καταλήξει και οι προσπάθειες που ακολούθησαν για να επανέλθει στη ζωή αποδείχθηκαν άκαρπες.

Επέμβαση ιατροδικαστή

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναμένεται να διενεργήσει ΕΔΕ ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του τραγικού συμβάντος. Επιτόπου έχει σπεύσει και ιατροδικαστής που αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στις συνθήκες της τραγωδίας.