Οι Αρχές ταυτοποίησαν τον έναν από τους δράστες της υπόθεσης εκβιασμού με τις γυμνές μονταρισμένες φωτογραφίες της αντιδημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Όλγας Πολίτη.

«Έχει ταυτοποιηθεί ήδη ο πρώτος από αυτούς που μεθόδευσαν και εκτέλεσαν αυτή την πράξη, γιατί δεν είναι μόνο ένας», είπε ο δικηγόρος της αντιδημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», προσθέτοντας πως οι δράστες δεν δίστασαν να χτυπήσουν «την ηθική μιας γυναίκας με ανώνυμα emails και πληρωμένες καταχωρήσεις».

«Το γαργαλιστικό περιεχόμενο εξιτάρει τον μέσο άνθρωπο. Η κυρία Πολίτη θα δικαιωθεί αλλά η ρετσινιά μένει σε τέτοιου είδους θέματα. Μέχρι τότε θα λοιδορείται, θα συκοφαντείται και θα γίνεται αντικείμενο κουτσομπολιού», υπογράμμισε.

Δείτε βίντεο

Από την πλευρά της η Όλγα Πολίτη δηλώνει σοκαρισμένη, αλλά αποφασισμένη να μην υποκύψει σε εκβιασμούς. Γι' αυτό και από την πρώτη στιγμή απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έσπευσε να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

«Ο σεξισμός και το bullying μας αφορούν όλους. Αν μια γυναίκα αποφασίσει να κάνει μια γυμνή φωτογράφηση δεν είναι κακό. Αυτό δεν την αποκλείει από το να είναι επιχειρηματίας, πολιτικός», αναφέρει, επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι εκείνη στις φωτογραφίες.

«Επειδή στα emails αναφέρουν για σκάφη, καθώς ασχολούμαι με το yachting, προσπαθούν να βλάψουν και τη δουλειά μου, όχι μόνο την πολιτική μου ιδιότητα», εξηγεί, συμπληρώνοντας ότι «έχω λάβει πολλά μηνύματα από γυναίκες. Θα ήθελα να μου στείλουν κι άλλα όσες έχουν αντιμετωπίσει ή αντιμετωπίζουν κάτι παρόμοιο. Να μη φοβούνται να μιλήσουν».