Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο δήμαρχος Ιωαννίνων και καθηγητής παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

Ο Μωυσής Ελισάφ έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Πριν από λίγο καιρό είχε έντονες ενοχλήσεις και έπειτα από εξετάσεις ανακάλυψε το σοβαρό πρόβλημα υγείας. Στη συνέχεια εισήχθη σε νοσοκομείο της Αθήνας. Τις τελευταίες ημέρες είχε επιστρέψει στο σπίτι του στην πόλη των Ιωαννίων, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. 

Λίγα λόγια για τον Μωυσή Ελισάφ

Ο Μωυσής Ελισάφ είχε γεννηθεί το 1954 στα Ιωάννινα. Οι γονείς του ήταν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τη μάζωξη κατά την οποία οι περισσότεροι Εβραίοι των Ιωαννίνων εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς, με ένα 9% της κοινότητας να επιβιώνει.

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εξειδικεύτηκε στην παθολογία. Ήταν καθηγητής παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων με τον συνδυασμό «Γιάννενα - Νέα Εποχή». Στον πρώτο γύρο έλαβε ποσοστό 23,82% και στον δεύτερο επικράτησε έναντι του συνυποψηφίου και προκατόχου του Θωμά Μπέγκα με 50,33%. Ήταν ο πρώτος δήμαρχος εβραϊκής καταγωγής που εκλέχτηκε στην Ελλάδα.