Ενώπιον της 33ης ανακρίτριας, που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση του Κολωνού, θα βρεθούν σήμερα (17/2) οι πέντε συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται πως βίαζαν κατ’ εξακολούθηση τη 12χρονη. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, καθώς, σύμφωνα με τη δικηγόρο της μητέρας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, το κορίτσι έχει αναγνωρίσει άλλα οκτώ άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι έχει δώσει πληροφορίες στις Αρχές για επιπλέον οκτώ άτομα από την περιοχή με τα οποία ήρθε σε επαφή. Μεταξύ αυτών ένας παντρεμένος οδοντίατρος, ο οποίος βίασε το κορίτσι πάνω από μία φορά, ένας πατέρας ενός εξάχρονου κοριτσιού, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος κινητών τηλεφώνων, ένας αλλοδαπός υπάλληλος πλυντηρίου αυτοκινήτων, καθώς και ένας ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας. Η 12χρονη θα κληθεί εκ νέου μόλις ταυτοποιηθούν νέα πρόσωπα από τις εν εξελίξει έρευνες.

Δεμένη υπόθεση

Οι πέντε συλληφθέντες, τρεις Έλληνες και δύο Πακιστανοί, θα προσπαθήσουν να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις σχετικά με τις επαφές που εντόπισαν οι αστυνομικοί στα εγκληματολογικά εργαστήρια μέσω ερευνών σε κινητά τηλέφωνα και τη διαδικτυακή εφαρμογή Blindchat. Η 12χρονη, στην τελευταία της κατάθεση το περασμένο Σάββατο, όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής της έδειξαν φωτογραφίες από τα συγκεκριμένα άτομα, τα αναγνώρισε αμέσως. Μάλιστα, έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες για τα σημεία των συναντήσεων, τα ποσά που πλήρωναν όσοι έρχονταν σε επαφή μαζί της, ενώ αποκάλυψε και τον άνθρωπο που τη μετέφερε σε κάποια από τα αρρωστημένα ραντεβού. Μετά την κατάθεσή της, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση προχώρησε στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης.

Όπως προκύπτει, οι πέντε συλληφθέντες φαίνεται να έχουν πει πως δεν γνώριζαν ότι πρόκειται για ανήλικο κορίτσι. Σήμερα το πρωί απολογήθηκαν και κλήθηκαν να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις. Πλην όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία σε βάρος τους είναι δεμένη, αφού πέρα από τα ευρήματα υπάρχουν και οι μαρτυρίες της 12χρονης με συγκλονιστικές λεπτομέρειες, που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σόμπολος
*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή», στις 17 Φεβρουαρίου 2023