Την Κυριακή, ο καιρός θα κυλήσει στο μοτίβο των τελευταίων ημερών.

Λίγη συννεφιά, αρκετός ήλιος, απουσία αξιόλογων βροχοπτώσεων. Το σημαντικότερο και το αξιοπερίεργο της ημέρας, θα είναι οι υψηλές θερμοκρασίες, που δε θα θυμίζουν χειμώνα, αλλά άνοιξη.

Πιο αναλυτικά, ηλιοφάνεια προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Περισσότερο ήλιο θα απολαύσουμε στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα κατά διαστήματα θα αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις, αραιές κατά βάση. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα δημιουργηθούν ομίχλες, με χαμηλή ορατότητα κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα μικρή άνοδο. Θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 19-20 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 17 στα δυτικά και μέχρι 20 στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Οι μέγιστες στο Αιγαίο θα αγγίξουν του 17-18 βαθμούς. Τιμές κατά 5-6 βαθμούς υψηλότερες από τα δεδομένα για την εποχή. Και το πρωί περιμένουμε να ανέβουν λίγο και οι ελάχιστες τιμές, τουλάχιστον στα νότια της χώρας, κάνοντας το κρύο πιο μαλακό.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο μέχρι και 6 μποφόρ τοπικά η έντασή τους. Λόγω του νοτιά, αυξημένα θα είναι τα ποσοστά υγρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται στην Αττική, με λίγη αραιή συννεφιά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-18 βαθμούς και οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί και το βράδυ , με μεγάλα διαστήματα με ήλιο ενδιάμεσα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-18 και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα παραμείνει καλός για την εποχή. Προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο. Στα Δωδεκάνησα μάλιστα είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, σύντομες και μικρής έκτασης, προς το βράδυ. Ομίχλες θα δημιουργηθούν τις πρώτες πρωινές και πρώτες βραδινές ώρες. Ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα, πλησιάζοντας το μεσημέρι τους 18 στα βόρεια, 18-20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι 18 στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν σε δυτικές διευθύνσεις, θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3-5 τοπικά και 6 μποφόρ.

Την Τρίτη θα επικρατήσει αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια, και τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα κρατήσουν τη δυτική τους διεύθυνση, από βορειοδυτικούς θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, στα 2-4 τοπικά και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, παραμένοντας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα κυμανθεί κοντά στους 19-20 βαθμούς Κελσίου.