Μέσα στο δικαστήριο και ενώ κατέθετε εναντίον της εν διαστάσει συζύγου του, ο Μάνος Δασκαλάκης «λύγισε» δημοσίως και για πρώτη φορά ξέσπασε σε δάκρυα.

Η αντίδρασή του παραξένεψε πολλούς, αφού ο πατέρας των τριών παιδιών μέχρι σήμερα είχε δώσει άλλη εικόνα. Την Παρασκευή κι ενώ περιέγραφε -σε δικαστές και ακροατήριο- τις πρώτες ημέρες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όταν η πρωτότοκη κόρη του Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε εκεί από τη μητέρα της με φερόμενο επεισόδιο σπασμού, ο Δασκαλάκης δάκρυσε. Ο ίδιος τότε θεωρούσε πως η κόρη του δεν είχε πρόβλημα υγείας, όπως έγραφε εξάλλου σε μηνύματά του προς τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Τότε η σχέση του με την 34χρονη και σήμερα κατηγορούμενη είχε υποστεί οριστική ρήξη και ο ίδιος, μετά τον θάνατο της Ίριδας, είχε καταφύγει σε δικηγόρο προκειμένου να εκκινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου.

Την ημέρα που είχε προγραμματιστεί το ραντεβού με τους δικηγόρους του ζευγαριού, στις 8 Απριλίου του 2021, γίνεται η αιφνίδια εισαγωγή του κοριτσιού στο Καραμανδάνειο και ο Δασκαλάκης επιδίδεται σε έναν αγώνα προκειμένου να δει το παιδί. Μία ημέρα πριν από την ανακοπή που άφησε την Τζωρτζίνα με μόνιμη εγκεφαλική αναπηρία, ο Μάνος Δασκαλάκης βρίσκεται στο πλευρό της κόρης του. Εκείνη την ημέρα ενημερώνει τη σύζυγό του ότι μέσα στο νοσοκομείο θα δει την Τζωρτζίνα παιδοψυχολόγος: «Στις 10/4 της λέω “μου είπαν ότι το παιδί θα το δει παιδοψυχολόγος και θα φανεί, αν του έχετε βάλει λόγια”. Τότε η κατηγορούμενη ωρυόταν, “τι δουλειά έχεις εσύ;”, “πού τα ξέρεις αυτά;”, “θα δεις τι έχει να γίνει αύριο”. Στις 10/4 πάλι μιλά με την αδερφή της και λέει ότι το παιδί ζήτησε να με δει. Τότε με πήρε τηλέφωνο να πάω να δω το παιδί και αυτό έπαθε πτώση οξυγόνου», καταθέτει ο μάρτυρας και -με δάκρυα στα μάτια- συμπληρώνει: «Στις 11/4 και ενώ είμαι με το παιδί... συγνώμη... (σ.σ.: δακρύζει) η Τζωρτζίνα στέλνει μήνυμα στη μητέρα της από το κινητό μου και της λέει, “κοιμήσου λίγο ακόμη και έλα το απόγευμα”. Αυτή απαντά, “όχι θα έρθω κανονικά σε μια ώρα”».

Συνήγορος

«Ο Μάνος Δασκαλάκης είναι ένας διαλυμένος άνθρωπος», δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα των τριών παιδιών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος. «Η απώλεια των τριών τέκνων του, η σύλληψη της συζύγου του και όλο αυτό το φορτίο που κουβαλάει ήταν αυτά που τον έκαναν να λυγίσει σήμερα για πρώτη φορά σε κοινή θέα. Είναι ένας διαλυμένος άνθρωπος, παρόλο που έχει επιχειρηθεί για μεγάλο διάστημα να δημιουργηθεί μια εντύπωση για το αντίθετο και είναι πάρα πολύ επιβαρυμένος», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη. Στο μεταξύ, στην άποψή του ότι η δόση της κεταμίνης ήταν θανατηφόρα επέμεινε για άλλη μία φορά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ο ίδιος δήλωσε πως είναι τουλάχιστον προβληματικό ένας ιατροδικαστής να λέει τρεις αιτίες θανάτου για το ίδιο περιστατικό.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 20/2