Την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων, την ερχόμενη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, αποφάσισε το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ). Οι Φυσικοθεραπευτές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις επόμενες εβδομάδες, διεκδικώντας βιώσιμη σχέση με τον ΕΟΠΥΥ.

Έτσι, την ερχόμενη Παρασκευή και, από την επόμενη εβδομάδα, κάθε Πέμπτη τα εργαστήρια Φυσικοθεραπείας θα παραμένουν κλειστά. Με την κινητοποίησή τους, οι Φυσικοθεραπευτές ζητούν την κατάργηση των μέτρων rebate και clawback, που επιβλήθηκαν στους παρόχους υπηρεσιών Υγείας την περίοδο εφαρμογής των μνημονίων και αύξηση της δαπάνης φυσικοθεραπείας σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες. 

«Δέκα μαύρα χρόνια βιώνουν οι φυσικοθεραπευτές, εξαιτίας της εφαρμογής των ληστρικών μέτρων rebate και clawback. Έχουμε ήδη επιστρέψει στο κράτος πλέον των 230 εκατομμυρίων ευρώ από υπηρεσίες που παρείχαμε σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Οι φυσικοθεραπευτές στο σύνολό τους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, οι μικρομεσαίοι όμως επαγγελματίες βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής. Τα προβλήματα έχουν επιδεινωθεί δραματικά τον τελευταίο χρόνο, οπότε οι δαπάνες ενέργειας, θέρμανσης και μισθοδοσίας αυξήθηκαν κατακόρυφα», δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΣΦ, Πέτρος Λυμπερίδης