Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) κάνει λάθος στην απόφασή του για αποχή από την προγραμματισμένη για το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης επετειακή εκδήλωση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, στην Αθήνα.

Κάνει λάθος ο ΠΙΣ και πρέπει να το πούμε, καθώς δεν είναι η σημερινή διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εκείνη η οποία εφάρμοσε και καθιέρωσε το clawback και το rebate, για τα οποία φαίνεται ότι διαμαρτύρεται ο Σύλλογος.

Μάλιστα, κατά την εποχή στην οποία το clawback και το rebate εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά και, στη συνέχεια, καθιερώθηκαν, εκπρόσωπος του Δ.Σ. του ΠΙΣ, τα περισσότερα χρόνια – αν δεν κάνουμε λάθος – ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΙΣ – για πολλά χρόνια ο αείμνηστος Μιχάλης Βλασταράκος – ήταν τακτικό μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ.

Όμως, κάνει ένα λάθος και η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, η Θεανώ Καρποδίνη. Ακόμη και για λόγους σκοπμότητας, εάν θέλουμε να αφήσουμε στην άκρη τους λόγους αρχής, δεν προχωρεί κανείς σε ευθεία, δημόσια και απαξιωτική φραστική επίθεση κατά μερίδας των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών λίγες μόλις ημέρες πριν από την πραγματοποίηση της επετειακής εκδήλωσης του Οργανισμού…

Λοιπόν, αυτή η επετειακή εκδήλωση έχει ήδη “λαβωθεί”. Ας προσέξουμε, τουλάχιστον, να μην πλήξουμε και τον ίδιον τον ΕΟΠΥΥ, τελικά.