Λίγες ημέρες έμειναν για την κορύφωση των εκδηλώσεων στο Καρναβάλι της Πάτρας.

Μάλιστα, καταρτίστηκε ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας και Τροχαίας της Αστυνομίας για το τριήμερο του Καρναβαλιού της Πάτρας, που θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή.

Οι αστυνομικοί που υπολογίζεται πως θα βρίσκονται επί ποδός σε ημερήσια βάση ανέρχονται σε 600 άτομα, ενώ αναμένονται χιλιάδες άνθρωποι στην Πάτρα για το Καρναβάλι. Οι ενισχυτικές δυνάμεις που θα βρεθούν στην Πάτρα είναι 7-8 διμοιρίες ΜΑΤ, μία εκ των οποίων ΥΑΤ από την Αθήνα, όπως επίσης και αστυνομικοί από Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας. Αθροιστικά, ο αριθμός των «φιλοξενούμενων» ενστόλων εκτιμάται στα 150 άτομα.

Σημειώνεται πως η Πάτρα είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για το τριήμερο. Επομένως, έντονη θα είναι η αστυνομική παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και συνεχείς οι έλεγχοι σε συνεργασία με τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την πάταξη φαινομένων παρεμπορίου, αισχροκέρδειας, αλλά και υπαίθριας εμπορίας ειδών εστίασης και αλκοόλ.

Σε ετοιμόττητα Πυροσβεστική και Λιμενικό για το Καρναβάλι

Παράλληλα, σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας θα βρίσκεται και η Πυροσβεστική. «Διασπορά ισχυρών δυνάμεων σε «στρατηγικά» σημεία της πόλης, για τη διασφάλιση της άμεσης επέμβασης, εάν απαιτηθεί. Πυροσβεστικά οχήματα αλλά και μοτοσικλετιστές θα βρίσκονται στον δρόμο. Σε επιφυλακή για συνδρομή θα τεθούν και όμορες υπηρεσίες», δήλωσε στην «Π» ο συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Νίκος Ρουμελιώτης.

Σημαντική θα είναι και η συμβολή των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών. Η παρουσία και τα μέτρα του Λιμενικού έγκεινται πρωτίστως στη διασφάλιση της ανεμπόδιστης διέλευσης των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και του Δήμου Πατρέων κ.λπ., εντός της λιμενικής ζώνης από την πύλη της οδού Γούναρη μέχρι και την πύλη 7 (στο ύψος της Ηρ. Πολυτεχνείου), από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», θα απαγορευθεί η κυκλοφορία και η στάθμευση των οχημάτων στο παλαιό λιμάνι, από την είσοδο στη Γούναρη μέχρι και τον προβλήτα της Αγίου Νικολάου. Με ειδική άδεια θα εισέρχονται οι εργαζόμενοι.

Το βράδυ της Κυριακής η τελετή λήξης στην Πάτρα

Ειδικά για την τελετή λήξης το βράδυ της Κυριακής, στον μόλο της Αγ. Νικολάου, αν και δεν αποτελεί χώρο αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου, θα διατεθούν δυνάμεις προκειμένου να επέμβουν εφόσον κριθεί ανάγκη σε οποιοδήποτε περιστατικό καταγραφεί στο χερσαίο τμήμα και στη θαλάσσια ζώνη, με σκάφη να περιπολούν στο σημείο. «Υπάρχει η απαιτούμενη κινητοποίηση και ένα καλό επίπεδο συντονισμού», δήλωσε στην «Π» ο κεντρικός λιμενάρχης Πατρών, Λάζαρος Χανουμίδης.

Σήμερα, και κατόπιν αυτοψίας που θα πραγματοποιηθεί, θα οριστικοποιηθεί η παραχώρηση στον δήμο έπειτα από σχετικό αίτημα τμήματος του προβλήτα 12 (κοντά στο θεατράκι) για τη στάθμευση των περίπου 100 λεωφορείων και πούλμαν ταξιδιωτικών γραφείων που θα «επιστρατευθούν» από τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Αχαΐας για τη μεταφορά επισκεπτών στην πόλη.