Ένα ακόμη επεισόδιο στη δυτική Αττική έρχεται να πιστοποιήσει την αδυναμία διατήρησης του ελέγχου στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, σχεδόν ταυτόχρονα με το περιστατικό στη Νέα Ιωνία, έπεσε «βροχή» από σφαίρες πυροβόλων όπλων στην οδό Παγκάλου στην Ελευσίνα. Αυτή τη φορά όμως το... μενού δεν περιείχε μόνο 9άρι πιστόλι, αλλά και πολυβόλο Καλάσνικοφ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, δύο μηχανές με δύο αναβάτες η καθεμία πλησίασαν προς δύο συγκεκριμένα σπίτια και άνοιξαν πυρ, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές. Συνολικά στις δύο κοντινές τοποθεσίες εντοπίστηκαν 14 κάλυκες, τόσο 9 χιλιοστών όσο και 7,62 - απόδειξη των πυροβόλων που χρησιμοποιήθηκαν. Και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, οι έρευνες των Αρχών φαίνεται να έχουν προχωρήσει αρκετά. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ταυτοποιηθεί δύο από τους τέσσερις δράστες, οι οποίοι είναι Ρομά που έχουν εδώ και χρόνια ανοιχτές παρτίδες με τις Αρχές. Ο ένας εκ των δύο βρίσκεται εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, ενώ ο δεύτερος διατηρεί κατάστημα στην Ελευσίνα. Άνδρες του ΑΤ Ελευσίνας έκαναν έφοδο στα σπίτια τους, χωρίς όμως να καταφέρουν να τους εντοπίσουν.

Ο ιδιοκτήτης του ενός σπιτιού το οποίο δέχτηκε επίθεση μίλησε στις Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, τονίζοντας πως αποτελεί στόχο ποινικών που θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται το θύμα, την προηγούμενη μέρα είχε δεχθεί επίθεση από αλλοδαπούς μέσα σε γυμναστήριο της περιοχής, οι οποίοι μάλιστα του έβγαλαν όπλο. Το θύμα είναι μέλος οικογένειας Ρομά που έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν τις Αρχές για διάφορα σοβαρά ποινικά αδικήματα. «Υπάρχει συμβόλαιο θανάτου εις βάρος μου. Ήθελαν να με σκοτώσουν. Θα έρθω με το δικηγόρο μου να σας τα καταθέσω και ενόρκως» φέρεται να είπε ο εν λόγω και ως εκ τούτου αναμένεται να δοθεί μια εξήγηση για τα αίτια αυτής της επίθεσης.

Μία ενδιαφέρουσα πτυχή των ερευνών, πάντως, έρχεται να συνδέσει τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης, με την επίθεση, πάλι με Καλάσνικοφ, το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και συγκεκριμένα επί της οδού Σωκράτους. Εκεί, δύο άνδρες αναβάτες σε μηχανή είχαν προκαλέσει φθορές σε σπίτια και επιχειρήσεις πυροβολώντας δεκαπέντε φορές με το οπλοπολυβόλο. Πάλι στην ίδια περιοχή πριν από δύο εβδομάδες είχε σημειωθεί παρόμοια επίθεση σε ψητοπωλείο.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 23/2