Πάνω από χίλιες μέρες έχουν παρέλθει από την τελευταία φορά που έγινε καρναβάλι στην Πάτρα και το καμάρι της Ελλάδας την περίοδο των Απόκρεω είναι ξανά εδώ, για πρώτη φορά από το 2019. 

Άλλωστε, η ακύρωσή του το 2020 ταυτίστηκε με την καραντίνα, αφού οι αντιδραστικοί που έφτασαν στην Πάτρα τον Φεβρουάριο του 2020 μετέφεραν τον ιό ενώ γινόταν προσπάθεια να ληφθούν ήπια μέτρα προστασίας.

Φέτος βασίλισσά του θα είναι η Κατερίνα Βενέρη-Σιούλη. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, οκτώ μεγάλα άρματα και έξι μικρότερα θα παρελάσουν στους δρόμους της Πάτρας, συνοδευόμενα από δεκάδες γκρουπ με ευφάνταστες και ιδιαίτερες στολές. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι σίδερο, φελιζόλ, χαρτί και πολυεστέρας, αλλά η προσπάθεια του ενός χρόνου είναι ανεκτίμητη. 

Η Βενέρη-Σιούλη κάνει τις τελευταίες της πρόβες πάνω στο άρμα της που συμβολίζει την ειρήνη. Συμμετέχει στο καρναβάλι από μικρή ηλικία και ονειρευόταν τον εαυτό της πάνω στο άρμα της βασίλισσας. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι το άνθινο άρμα, για το οποίο θα χρησιμοποιηθούν δεκάδες χιλιάδες λουλούδια.

Στην Πάτρα έχουν φτάσει ήδη αρκετοί επισκέπτες, ενώ για το διάστημα από την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, έως το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου, είχαν ήδη γίνει 20.000 κρατήσεις σε ΚΤΕΛ με προορισμό την πρωτεύουσα της Αχαΐας. 

Οι επισκέπτες δεν είναι μόνο από την Αθήνα, θα φτάσουν από τον Βόλο, τη Λαμία, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, τον Πύργο, όπως, φυσικά, και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Στο πόδι θα βρίσκονται, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική, καθώς ο σχεδιασμός των Αρχών έχει επιστρέψει στις προ Covid εποχές.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί που υπολογίζεται πως θα βρίσκονται επί ποδός σε ημερήσια βάση ανέρχονται σε 600 άτομα.