Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου, μετά τις αποκαλύψεις της εκπομπής του MEGA «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη.

Έντεκα χρόνια μετά και ενώ η μητέρα του δεν έχει βρει τη σωρό του γιου της η Αγγελική Νικολούλη δέχτηκε μαρτυρία κρατούμενου ,που λέει πως γνωρίζει το σημείο που άφησαν το άψυχο σώμα του Μάριου και το υπέδειξε, προκειμένου να ηρεμήσει η μητέρα του μετά από τόσα χρόνια, όπως είπε.

«Καμία φορά τα λόγια είναι περιττά, μοιάζουν αδύναμα μπροστά στη δύναμη που βγάζει η ίδια η εικόνα. Και τούτο το βράδυ μιλάει η εικόνα. Μιλάει η κάμερα του Τούνελ που βρέθηκε εκεί πάνω στα βουνά ένα δύσβατο χώρο και κατέγραψε ένα μακάβριο εύρημα. Είναι ο Μάριος; Ο Μάριος Παπαγεωργίου;», ανέφερε η Αγγελική Νικολούλη.

Έντεκα χρόνια μετά την απαγωγή και δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, μία σημαντική μαρτυρία από τον χώρο των φυλακών οδήγησε τους συντελεστές της εκπομπής «Φως στο τούνελ» σε μία δασική περιοχή κοντά στην Μαγούλα και πριν τα Δερβενοχώρια.

Από την πρώτη ημέρα της δημοσιογραφικής έρευνας, η πληροφορία επιβεβαιώθηκε. Οι συντελεστές εντόπισαν ένα κρανίο. Το κρανίο που σύμφωνα με τον κρατούμενο που τους υπέδειξε το σημείο, είναι του Μάριου.

Ο Τάκης Νικολάου, δημοσιογράφος, στο «Φως στο Τούνελ» ανέφερε: «Η μαρτυρία που έφθασε στην εκπομπή και σόκαρε επιβεβαιώνεται. Ανέφερε ότι σε συγκεκριμένο σημείο εδώ στην Αττική υπήρχε ένα κρανίο σε μία τρύπα και είναι του Μάριου. Βλέπουμε την τρύπα όπου πιθανότητα έχει κατρακυλήσει γιατί το κρανίο βρέθηκε σε αυτό το σημείο και φέρει τουλάχιστον μία σφαίρα».

Ο κρατούμενος όμως έδωσε και το ακριβές στίγμα που βρίσκονται τα οστά. Σε κοντινή απόσταση από το κρανίο:

-Υπάρχει και το σώμα στα 50 με 100 μέτρα πάνω πάνω από εκεί.

-Και πώς θα φθάσουμε εκεί που λες; Από ότι κατάλαβα δεν είναι και εύκολο;

-Σου είπα πώς θα στρίψετε και πού θα πάτε. Είναι και μια εκκλησία εκεί. Στο γεφύρι, εκεί στις πέτρες είναι από πάνω. Φίλε, σου είπα ποιος είμαι. Και όταν λέω κάτι, να ξέρεις ότι ισχύει.

Η έρευνα του δημοσιογράφου και του σκηνοθέτη της εκπομπής, συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα στο δύσβατο μέρος που υπέδειξε ο κρατούμενος στα 100 περίπου μέτρα από το σημείου που εντοπίστηκε το κρανίο.

«Ενημερώθηκαν οι αρχές το περισυνέλλεξαν και σήμερα ήρθαν εδώ άντρες του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής και ερεύνησαν την γύρω περιοχή όπου η πληροφορία ανέφερε ότι πολύ κοντά βρίσκεται και το υπόλοιπο σώμα, ο σκελετός δηλαδή του συγκεκριμένου αυτού ανθρώπου», περιέγραψε ο Τάκης Νικολάου, δημοσιογράφος.

Η Αγγελική Νικολούλη σημείωσε: «Η έρευνα έγινε μέχρι ένα σημείο και από εκεί και πέρα το λόγο έχουν οι αστυνομικοί. Οι οποίοι από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω συνεχίζουν την έρευνα και σε κάποιο άλλο χώρο που είναι ιδιαίτερος, συνεχίζουν την έρευνα τους».

Μιλώντας στο MEGA η μητέρα του Μάριου, η Βαρβάρα Θεοδωράκη τόνισε ότι ελπίζει αυτή την φορά η πληροφορία να επιβεβαιωθεί και να τελειώσει το προσωπικό της μαρτύριο.

«Από την πρώτη στιγμή επιθυμούσα να βρεθεί ο γιος μου. Σε όποια κατάσταση και αν είναι όπως μου είχαν πει οι δολοφόνοι του. Ελπίζω, επειδή η πληροφορία είναι αξιόπιστη, αυτή την φορά να επιβεβαιωθεί. Να σταματήσει αυτό το μαρτύριο που ζω έντεκα χρόνια και επιτέλους να αναπαυθεί η ψυχή του γιού μου» είπε.

O δικηγόρος της οικογένειας, από την πλευρά του, σχολίασε: «Όλη αυτή η ομάδα των οκτώ ατόμων θα αρχίσει να σπάει, και ήδη έχουν παρατηρηθεί ρωγμές και σίγουρα θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια στην αλήθεια».

Για την δολοφονία του Μάριου, έχει καταδικαστεί σε ισόβια ο βασικός κατηγορούμενος και εγκέφαλος της οργάνωσης και έχουν κριθεί ένοχοι άλλοι τρεις.

Από τις δικαστικές Αρχές εξετάζονται οχτώ νέοι κατηγορούμενοι. Δύο εξ’ αυτών είναι γιοι του βασικού εγκεφάλου, ο ένας εν ενεργεία αστυνομικός και ο άλλος απόστρατος της αστυνομίας.