Μεταμφιέσεις, χορός και γέλιο. Την Κυριακή οι αποκριάτικες εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σε κάθε γωνία της Ελλάδας, με τον κόσμο να ξεφαντώνει έπειτα από τρία χρόνια.

Οι εικόνες που έρχονται από Ρέντη, Ξάνθη, Κοζάνη, Χαλκιδική, Σέρρες είναι απολαυστικές.

Συγκεκριμένα, drone κατέγραψε σκηνές από ψηλά στην Ξάνθη, όπου μία λαοθάλασσα είχε ξεχυθεί στους δρόμους τραγουδώντας και χορεύοντας.

Η χαρά της ζωής, η κορύφωση της Αποκριάς στο μεγάλο καρναβάλι του δήμου Νίκαιας, Ρέντη μετά από 3 χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας.

Καρναβάλι Ξάνθης: Όνειρα, χρώματα, μυρωδιές κι αρώματα στο καρναβάλι

Δεκάδες εντυπωσιακά πληρώματα συνόδευσαν τον βασιλιά Καρνάβαλο στην παρέλαση.

Όλη η πόλη χόρεψε και τραγούδησε σε αγαπημένους ρυθμούς γνωστών καλλιτεχνών.

Κοζάνη και  Σέρρες

Η φλόγα της κοζανίτικης αποκριάς άναψε και πάλι στην πόλη, σε χωριά και στις γειτονιές με το έθιμο των φανών , την καθιερωμένη παρέλαση και ένα μεγάλο πάρτι.

Καλυμμένοι με ζωόμορφες μάσκες κατηφορίζουν στα στενά του Βαμβακόφυτου Σερρών και τα μπαμπούγερα το έθιμο με τις ρίζες στην αρχαιότητα ξεκινά.

Η φύση ξυπνά από το χειμωνιάτικο λήθαργο με τους ζουρνάδες και τα κουδούνια να δίνουν τον τόνο.

Κεντρικά πρόσωπα στο δρώμενο ο παππούς και η γιαγιά που συνοδεύουν τον γαμπρό και τη νύφη. Γύρω τους φιγούρες μιας άλλης εποχής με περιπαιχτική και σατυρική διάθεση.

Το ξεφάντωμα απογειώνεται στο κέντρο της πόλης των Σερρών με την καρναβαλική παρέλαση του συλλόγου της γιορτής Τέχνης Σερρων και τους περίφημους τυμπανιστές ”Φασαριόζο ”.

Νάουσα

Είναι η στιγμή που ο δήμαρχος της Νάουσας δίνει την άδεια για να ξεχυθούν τα μπουλούκια με τους Γενίτσαρους και τις Μπούλες στους δρόμους της πόλης.

Ζουρνάδες και νταούλια συνοδεύουν το δρώμενο με τα μπουλούκια να ξεσηκώνουν τα πλήθη.

Χαλκιδική

Γλέντι χορός και καρναβαλικές παρελάσεις και στη Χαλκιδική.

Κάθαρση αναγέννηση και χαμόγελα .Αποκριές όπως πριν από την πανδημία , μια μεγάλη γιορτή σε ολόκληρη τη χώρα.