Το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας «καίει» τον πατέρα Αντώνιο. Σε αυτό  περιλαμβάνονται οι δαπάνες της Κιβωτού του Κόσμου τα τελευταία πέντε χρόνια που ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, φαίνεται ότι έχουν γίνει αόρατες δαπάνες και κατασκευές της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ και οι Αρχές διαπίστωσαν ότι κάποιες εργασίες είτε δεν έγιναν ποτέ είτε δεν ολοκληρώθηκαν.

Ύστερα από έρευνα επίσης διαπιστώθηκε διακίνηση δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε σακούλες και αγορά ακινήτων στο όνομά του πατέρα Αντώνιου, με πόρους αμφίβολης προέλευσης σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας διαπιστώνουν για τον πατέρα Αντώνιο και εξόφθαλμη υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τρία πετρόκτιστα κτίρια σε μία έκταση 10 στρεμμάτων στα Ιωάννινα.

Πρόκειται μάλιστα για σπίτια τα οποία αγοράστηκαν το 2015 μέσα σε σοβαρή οικονομική κρίση και capital control. Αρχικά οι διαπραγματεύσεις ήταν με κάποιον εκπρόσωπο της Κιβωτού του Κόσμου, το συμβόλαιο, ωστόσο, υπογράφηκε από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο.

Όπως προκύπτει, σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, τα συγκεκριμένα κτίρια αγοράστηκαν με σακούλες σούπερ μάρκετ, που περιείχαν 100.000 ευρώ σε μετρητά. Μάλιστα, για την ανοικοδόμηση και την ανακατασκευή τους ξοδεύτηκαν ακόμα 250.000 ευρώ με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με μετρητά σε σακούλες σούπερ μάρκετ.

Το ποσό αγγίζει τις 400.000 ευρώ και αυτά τα χρήματα σύμφωνα με το πόρισμα δεν έχουν προέλθει από κάποιον τραπεζικό λογαριασμό, που ανήκε στον πατέρα Αντώνιο, στην πρεσβυτέρα, στην Κιβωτό ή από κάποιο στέλεχος της ΜΚΟ.