Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πρωτοφανές περιστατικό με τον ιερέα που κατηγορείται πως έβρισε, χειροδίκησε και κλείδωσε μέσα σε κτίριο πιστούς σε παρεκκλήσι της Σαλαμίνας.

 Μέσω του δικηγόρου του, ο οποίος μίλησε στον Γιάννη Σωτηρόπουλο και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τώρα εμφανίζεται μετανιωμένος και ζητά συγγνώμη.

 «Ζητώ συγγνώμη για τον ίδιο και για την απρεπή συμπεριφορά του, η οποία όμως προκλήθηκε από μια πιστή. Βγήκε εκτός εαυτού από τις προκλήσεις που δέχτηκε. Είναι άνθρωπος και ο ιερέας, δε δικαιολογώ όμως τη συμπεριφορά του. Γι΄αυτό και ζήτησε και από το ποίμνιό του την Κυριακή συγγνώμη» είπε ο δικηγόρος του ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

 Η προβολή του βίντεο με τις βρισιές και τις κατάρες σε πιστούς προκάλεσε σάλο. Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό αποτελεί τη συνέχεια μιας σκληρής κόντρας, που έχει ανακύψει μεταξύ του ιερέα και του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής. Πριν από 60 χρόνια, κάτοικοι της περιοχής στην περιοχή Κατσούλ στο Αιάντειο της Σαλαμίνας έχτισαν με δικά τους χρήματα τον μικρό ναό του Αγίου Παντελεήμονος.

 Το Σάββατο, ο ιερέας συνελήφθη καθώς είχε κλειδώσει μέσα σε αίθουσα πέντε μέλη του συλλόγου και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να τους απελευθερώσει. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε η πρόεδρος του Συλλόγου, ένας από αυτούς είχε προβλήματα υγείας. 

 «Τους χτύπαγε, τους φώναζε και τους κλείδωσε μέσα. Πήρα τηλέφωνο στο Αστυνομικό Τμήμα της Σαλαμίνας και τους είπα: "Παιδιά κάντε κάτι γρήγορα, ο άνθρωπος πρέπει να πάρει ινσουλίνη και φοβήθηκα για την υγεία του"» είπε στο Star, η Πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου "Κατσούλι Σαλαμίνας", Γεωργία Βούλγαρη.