Εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Κατερίνης για το δυστύχημα στα Τέμπη, με την σύγκρουση δύο τρένων. Επίσης μπαίνει σε επιφυλακή και το νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης που έχει ειδικό τμήμα για εγκαυματίες. Για τον ίδιο λόγο μπαίνουν σε επιφυλακή και τα νοσοκομεία της Αθήνας.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται από τα μεσάνυχτα ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Βαγγέλης Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο αρχηγός και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, ο αρχηγός Κώστας Σκούμας και οι επιτελείς.  Ενημερώνεται συνεχώς ο Πρωθυπουργός. Λόγω των έκτακτων γεγονότων στη Λάρισα, η σημερινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη αναβάλλεται.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού, όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Σε επιφυλακή είναι και τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης στην περίπτωση που χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.