O πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, μίλησε για την κατάσταση που αντιμετώπισαν όταν έφτασαν στα Τέμπη, στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος με σύγκρουση τρένων το βράδυ της Τρίτης

«Είναι δύσκολες οι καταστάσεις από χθες το βράδυ. Μπορεί να ζήσουμε ακόμα πιο δύσκολες στιγμές τις επόμενες ώρες» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο κ. Μαθιόπουλος, μιλώντας για το βαρύ φορτίο που σηκώνουν οι υπάλληλοι που καλούνται να ανασύρουν από την άμορφη μάζα σιδηρικών νεκρούς και βαριά τραυματίες μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Έχουμε μεταφέρει 32 νεκρούς και τραυματίες. Από εδώ και πέρα αρχίζει το δύσκολο έργο. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα χρειαστεί να μεταφέρουμε και άλλα άτομα νεκρά» δήλωσε συγκλονισμένος από το μέγεθος της τραγωδίας.

«Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για τους συναδέλφους από χθες το βράδυ και δυστυχώς ακόμη συνεχίζεται» πρόσθεσε ο κ. Μαθιόπουλος. Όπως είπε «μετά τις 23:25 που ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει εκτροχιασμός τρένου, αμέσως ενεργοποιήθηκε το συντονιστικό κέντρο της Θεσσαλίας. Ότι ασθενοφόρα υπήρχαν στις γύρω περιοχές και τα πήραμε. Προσπαθήσαμε τις πρώτες ώρες να μεταφέρουμε με ασφάλεια τους βαριά τραυματίες και αυτούς που είναι πιο αργά».