Για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 38 επιβάτες, μίλησε ο υπάλληλος της εταιρείας  Hellenic Train, Νίκος Κιουτσούκης.

«Ο σταθμάρχης είναι αυτός που κάνει το χειρισμό για την κατεύθυνση των συρμών, οπότε ήταν ανθρώπινο λάθος. Δεν μπορούμε να ζητάμε συστήματα για έλεγχο γιατί δεν υπάρχει κεντρικό σύστημα ελέγχου, αυτό δηλαδή που θα μπορούσε να δει ο σταθμάρχης στην οθόνη του υπολογιστή ως τα δυο τρένα βρίσκονται στην ίδια γραμμή. Το σύστημα αυτό έχει αγοραστεί από το 2000 και δεν έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτησή του λόγω των εργολαβικών συμφερόντων. Υπάρχει μία τεράστια γραφειοκρατία γιατί τα χρήματα είναι πολλά. Είναι άδικο η έρευνα που διεξάγεται να μείνει μόνο στον σταθμάρχη και στο ανθρώπινο λάθος. Επίσης, ο σταθμάρχης εάν είχε έναν ακόμη σταθμάρχη δίπλα του τότε τα πράματα μπορεί να ήταν εντελώς διαφορετικά», είπε χαρακτηριστικά στο Mega.

«Μεγάλο πρόβλημα»

Ο κ. Κιουτσούκης τόνισε επίσης ότι ο σταθμάρχης φαίνεται πως γύρισε το κλειδί λανθασμένα προς τη γραμμή καθόδου της αμαξοστοιχίας και έβαλε στην κατεύθυνση της εμπορικής και την αμαξοστοιχία. «Εάν υπήρχε το σύστημα που λέμε τότε ο σταθμάρχης θα έβλεπε στην οθόνη του που είναι τα τρένα και θα είχε ειδοποιήσει. Επίσης, υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα με το σήμα σε αυτή την περιοχή», είπε ο υπάλληλος της εταιρείας Hellenic Train.