Θλίψη στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η πολύνεκρη τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Στο νοσοκομείο Λάρισας καταγράφονται σκηνές αρχαίας τραγωδίας, με τις επόμενες ώρες να αναμένονται δραματικές, δεδομένης της διαδικασίας αναγνώρισης νεκρών που θα ακολουθήσει.

Παράλληλα, και σύμφωνα με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, οι αταυτοποίητες σοροί φτάνουν στις 36, ενώ έρχονται διαρκώς σακούλες με νεκρούς.

Έξω απο το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας δεκάδες γονείς και συγγενείς έχουν συγκεντρωθεί για να ενημερωθούν για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.












Άνθρωποι του νοσοκομείου βγαίνουν στον προαύλιο χώρο φωνάζοντας ονόματα, κάτι που απο μόνο του προκαλεί ανατριχίλα. Όποιος γονέας ή συγγενής ακούσει το όνομα του δικού του ανθρώπου τον ενημερώνουν σε ποιο νοσοκομείο τον έχουν πάει. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που δεν ακούνε να φωνάζουν το δικό τους παιδί και μπαίνουν στην άχαρη διαδικασία να δώσουν όσα στοιχεία μπορεί να φανούν χρήσιμα, όπως το χρώμα μαλλιών αλλά και το είδος των ρούχων και παπουτσιών που ενδέχεται να φορούσε στο μοιραίο δρομολόγιο.

Παράλληλα, οι Τάκης Θεοδωρικάκος και Θάνος Πλεύρης βρίσκονται στο Γ.Ν. Λάρισας προκειμένου να ενημερωθούν και να συντονίσουν τη διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων και ενημέρωσης των συγγενών τους. Την ίδια στιγμή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το ειδικό κλιμάκιο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για την ταυτοποίηση θυμάτων μέσω DNA, η οποία είχε συσταθεί μετά την τραγωδία στο Μάτι και είχε υλοποιήσει την ταυτοποίηση των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Αθήνα, ενώ στο σημείο βρίσκονται και ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας.



Την ίδια στιγμή, οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία μετά το τραγικό δυστύχημα ανέρχονται στους 66, ενώ 6 από αυτούς βρίσκονται σε ΜΕΘ.  Το σύνολο των νεκρών επιβατών από τη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, τη στιγμή που φίλοι και συγγενείς των τραυματιών αλλά και των αγνοουμένων συγκεντρώθκαν έξω από τα επείγοντα του Γ.Ν. Λάρισας περιμένοντας κάποιο νέο.

Οι άνθρωποι επικοινωνούν με τα κινητά τους και μεταφέρουν τα δυσάρεστα νέα κλαίγοντας με λυγμούς.




Με φορτηγό ξεφορτώνουν κρεβάτια νεκροψίας

Ανατριχιαστικό το σκηνικό έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, με φορτηγό ξεφορτώνουν κρεβάτια νεκροψίας προκειμένου να εκτελεστεί η ιατροδικαστική εξέταση, καθώς καταφθάνουν διαρκώς σοροί από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Στο ΓΝΛ έσπευσε και ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, ο οποίος μετέβη στον χώρο του νεκροτομείου.