Μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, ο Σωτήρης Παπαμαρκάκης, μίλησε για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.

Λίγο μετά τις έρευνες που διεξήχθησαν στο βαγόνι 3 και στη συνέχεια στο δεύτερο, που ήταν το κυλικείο, είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ: «Το δυστύχημα είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πόσους βρήκαμε, γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, πλέον αναζητούμε μέλη, όχι ανθρώπους, προκειμένου να προχωρήσουν οι υπηρεσίες της ταυτοποίησης μέσω της διαδικασίας DNA».

«Χωρίς τα βαριά μηχανήματα δεν θα γινόταν τίποτα. Ήταν αρκετά άτομα στο κυλικείο. Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα αποδοθούν στους οικείους τώρα πια οι άτυχοι επιβάτες, προκειμένου και αυτοί να αποδώσουν τις δέουσες τιμές και για να ησυχάσουν και οι οικογένειες», είπε αρχικά.

«Είμαι πολύ υπερήφανος ως Έλληνας πολίτης και συνάμα πολύ τυχερός που έχουμε αυτό το συγκεκριμένο Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο πάντοτε υπερβάλλει. Το έχω ζήσει σε πάρα πολλές περιπτώσεις και εγώ είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που με αφήνουν να δουλεύω δίπλα τους», τόνισε ο Σωτήρης Παπαμαρκάκης.

«Μιλάμε για ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας, κανείς δεν θυμίζει Ράμπο. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που δεν διστάζουν να χωθούν κάτω, να αιωρούνται από πάνω σίδερα, για να βγάλουν έξω έναν νεκρό, έτσι; Σκεφτείτε το αυτό, σκεφτείτε το τι προσδοκά να κάνει, για να τον αποδώσουν στην οικογένειά του», επισήμανε ο εθελοντής διασώστης και ευχήθηκε ότι «μέσα από την προβολή αναδεικνύεται το έργο, με την ελπίδα να γίνουμε περισσότεροι ως εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα».