Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα ο σταθμάρχης Λάρισας προκειμένου να απολογηθεί για την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Σημειώνεται πως ο σταθμάρχης είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για την πολύνεκρη τραγωδία.

Ειδικότερα, κακουργηματική ποινική δίωξη ασκήθηκε στον σταθμάρχη Λάρισας για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών εξ αμελείας, οποίος παρέμεινε για 10 λεπτά ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα το μεσημέρι. Παράλληλα πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή το ερχόμενο Σάββατο και μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

«Έχει αναλάβει από την πρώτη στιγμή την ευθύνη που του αναλογεί, αλλά δεν είναι μόνο το λάθος αυτό. Υπάρχει ένα δάσος ευθυνών. Υπάρχει αμέλεια και από τους υπευθύνους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος του σταθμάρχη.

«Δεν είναι το λάθος συγκεκριμένο, υπάρχει συγκλίνουσα αμέλεια από διάφορους παράγοντες. Υπάρχουν σημεία που θα μπορούσε να είναι προσεκτικότερος», συμπλήρωσε ο δικηγόρος του σταθμάρχη Λάρισας.

Υπενθυμίζεται πως ο σταθμάρχης είναι 59 ετών και βρισκόταν σε άλλα πόστα (αχθοφόρος στον ΟΣΕ, εργαζόμενος στο υπουργείο Παιδείας), είχε εκπαιδευθεί έναν χρόνο, ενώ είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή μόλις πριν από έναν μήνα και ήταν η πρώτη του υπηρεσία.