Τραγικός είναι ο απολογισμός από το πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη από τη σύγκρουση των τρένωνΔεκάδες είναι οι τραυματίες, ενώ ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται.

«Γροθιά» στο στομάχι είναι οι μαρτυρίες γονέων και παιδιών από την αδιανόητη τραγωδία.

Μία 22χρονη ήταν από τους λίγους ανθρώπους που κατάφεραν να σωθούν από το δεύτερο βαγόνι της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Η κοπέλα έζησε όλον τον εφιάλτη της κόλασης φωτιάς που ξέσπασε μετά την φονική σύγκρουση.

Μάλιστα, ο πατέρας της 22χρονης μίλησε στο «Πρωινό», λέγοντας πόσο τυχερή ήταν η κόρη του μέσα στην ατυχία της. Περιγράφοντας τις σπαρακτικές στιγμές που έζησε το παιδί του, σοκάρει:

«Ταξίδευε από Καρδίτσα για Θεσσαλονίκη μόνη της. Είχε κάποιες φίλες στο τρένο. Ήταν τυχερή στην ατυχία της», είπε αρχικά ο πατέρας και συνέχισε:

«Σηκώνει το τηλέφωνο η γυναίκα μου. Ακούω ένα ουρλιαχτό ‘’Μαμά μου έλα να με πάρεις, τράκαραν τα τρένα και σκοτωθήκαμε, πήραμε φωτιά” είπε και μας έκλεισε το τηλέφωνο».

«Φεύγω για Λάρισα και παίρνω το 100 και ρωτάω: Πού έγινε το ατύχημα; Περίπου  στα Τέμπη, μου λένε. Πήγα εκεί, βρήκα ένα ασθενοφόρο το ακολούθησα και έφτασα πιο γρήγορα. Μια κατάσταση δραματική δεν σας περιγράφω τι έβλεπα», τόνισε ο πατέρας για τα όσα είδε στο σημείο της τραγωδίας.

«Φώναζα ”Κατερίνα – Κατερίνα”! Καθόταν στο τσιμέντο και τη βλέπω από πάνω μέχρι κάτω στα αίματα που δεν ήταν δικά της, αλλά, από άλλα παιδιά που χτύπησαν μέσα στο τρένο. Σώθηκε επειδή βγήκε από το απέναντι παράθυρο στα χωράφια», είπε για τον τρόπο που το κορίτσι του μπόρεσε και σώθηκε.