Από το κυλικείο φέρεται να άρχισε η φωτιά στο επιβατικό τρένο, μετά τη σύγκρουση με την εμπορευματική αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Το ρεπορτάζ του MEGA, με τις αποκαλύψεις του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ήταν ενδεικτικό

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: δύο μήνες πέρασαν μετά την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη και η έρευνα για την απόδοση ευθυνών συνεχίζεται.

Ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, προχώρησε σε νέα αποκάλυψη στην εκπομπή «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Συγκεκριμένα, νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το σημείο από το οποίο άρχισε η φονική πυρκαγιά στα βαγόνια.

Εντός των επόμενων ωρών ή και ημερών αναμένεται να παρουσιαστούν στοιχεία από την πλευρά των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τη χαρτογράφηση για το πού ακριβώς έχασαν τη ζωή τους τα 57 θύματα της τραγωδίας, σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη.

Στο πρώτο βαγόνι βρίσκονταν 15 άνθρωποι που έχασαν τις ζωές τους και διαπιστώθηκε ότι 20 ήταν στο κυλικείο του τρένου και κάηκαν.

Πλέον θεωρείται βέβαιο ότι η μεγάλη έκρηξη έγινε στο κυλικείο.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τα θύματα αυτά έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση των τρένων ή από τη φωτιά.

Υπάρχουν μάρτυρες που αναφέρουν ότι άκουσαν ανθρώπους από το κυλικείο να ζητούν βοήθεια και να φωνάζουν ότι καίγονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται μία σχετική έρευνα από πραγματογνώμονες της Πυροσβεστικής κι έχει υπάρξει αλληλογραφία με τις εταιρείες και τους υπεύθυνους για το τι ακριβώς υπήρχε στα σκευοφυλάκια, με την επίσημη απάντηση να είναι ότι δεν υπήρχαν στις φορτωτικές εύφλεκτα υλικά.