«Η κοινωνία της Λάρισας εδώ και δύο ημέρες είναι βουβή και συγκλονισμένη! Ξεχειλίζει όμως από ανθρωπιά και αλληλεγγύη».

 Με αυτά τα λόγια ο Δήμος Λαρισαίων συνόδευσε τις συγκινητικές εικόνες από την κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου δεκάδες πολίτες έχουν σχηματίσει ουρά, περιμένοντας υπό βροχή να δώσουν αίμα για τους τραυματίες από την ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη.


 «Η πόλη της Λάρισας και οι άνθρωποί της έχουν σηκώσει τεράστιο βάρος από την πρώτη ημέρα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Συμπολίτες μας, κάτοικοι της Λάρισας, που εργάζονται στην Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία και τον Στρατό και εθελοντικές ομάδες της πόλης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο της τραγωδίας», αναφέρει ο δήμος.

 «Και οι Λαρισαίοι, κυρίως νέα παιδιά, αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας, σχεδόν αυθόρμητα, έτρεξαν να προσφέρουν το αίμα τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Ερυθρού Σταυρού, των νοσοκομείων και του Δήμου μας. Όπως χθες, έτσι και σήμερα, παρά το ψιλόβροχο, ουρές ανθρώπων έχουν σχηματιστεί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για να συμμετάσχουν στην έκτακτη αιμοδοσία που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή ημέρα», επισημαίνει.